El vermell ha dominat el Dow Jones i la majoria de borses mundials
El vermell ha dominat el Dow Jones i la majoria de borses mundials (Reuters / Brendan McDermid)

Caigudes generalitzades a les borses de tot el món per la por del coronavirus

Els mercats d'arreu del món continuen patint els efectes de la crisi sanitària i l'índex d'industrials de Wall Street perd més de 1.000 punts per segon cop aquesta setmana

Actualitzat

L'impacte que el coronavirus tindrà sobre l'economia mundial provoca por, i la incertesa és el principal enemic dels inversors. Per això les borses de tot el món ja registren pèrdues com feia anys que no vèiem.

Wall Street, la borsa de Nova York, ha tingut la caiguda més forta registrada en un sol dia de tota la seva història. El Dow Jones ha perdut prop de 1.200 punts en només una jornada.

L'índex d'industrials ha viscut aquest dijous la segona jornada en una setmana amb una pèrdua de més de 1.000 punts, i ha quedat per sota de les 26.000 unitats (25.766,64).

 

L'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat aquest divendres amb una caiguda del 3,67%. El parquet japonès és un dels que més s'ha contagiat de la forta caiguda de Wall Street. Amb aquest retrocés, la borsa del Japó ja acumula cinc jornades consecutives amb resultat negatiu.

Aquest dijous ha estat una jornada de fortes pèrdues a les borses d'arreu del món. Madrid ha perdut un 3,55%; Londres, un 3,49%; París, un 3,32%; Frankfurt, un 3,19%; i Milà, un 2,66%. Fora d'Europa, Seül ha caigut un 1,05%.

En canvi, les borses de Hong Kong i Xangai han registrat pujades molt lleus.

 

La borsa de Nova York, amb el vermell predominant a les pantalles
La borsa de Nova York, amb el vermell predominant a les pantalles

 

Daltabaix del sector turístic

En un dia de males notícies econòmiques, destacades marques del turisme mundial s'han desplomat als parquets. El grup IAG, del qual formen part Iberia, Vueling i British Airways, ha baixat un 8,85% a la borsa de Nova York, on també han baixat la francesa Air France-KLM (-7,17%) i l'alemanya Lufthansa (-6,05%).

A més, la cervesera belga AB InBev ha calculat que en els dos primers mesos de 2020 la crisi del coronavirus li ha ocasionat una pèrdua d'ingressos d'aproximadament 285 milions de dòlars.

 

Per la seva banda, l'empresa de pagaments electrònics PayPal ha anunciat que la seva facturació en el primer trimestre de l'any baixarà un 1% respecte del mateix període del 2019, un descens que atribueixen a l'impacte del virus.

Un altre gegant tecnològic, Facebook, ha cancel·lat la seva conferència anual de desenvolupadors F8, prevista per al 5 i el 6 de maig a la ciutat de San José, a Califòrnia, per por del brot de coronavirus.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut