Caiguda a les borses de tot el món per por del coronavirus
Panells de la Borsa de Madrid (EFE / Fernando Alvarado)

Cauen les borses de tot el món per por del coronavirus

Les més perjudicades, les turístiques i de matèries primeres, amb fortes caigudes de Lufthansa i IAG

RedaccióActualitzat

Les borses de tot el món han patit fortes caigudes per la por del coronavirus. Si fins ara els índexs borsaris havien pràcticament ignorat el risc que té la malaltia sobre l'activitat econòmica, ara ja contemplen com una possibilitat real que el coronavirus tingui efecte sobre els beneficis empresarials.

Per això, totes les borses mundials s'han tenyit de vermell durant la jornada. L'índex espanyol, l'Ibex-35, no ha estat una excepció i ha tancat amb una caiguda d'un 4%, el descens més important des del Brexit, amb les empreses relacionades amb el turisme i les matèries primeres com a grans damnificades.

De fet, IAG ha estat la més mal parada, amb més d'un 10% de descens, seguit de l'hotelera Meliá (-7,61%) i d'Arcelor Mittal (-6,99%). En relació a les matèries primeres, el preu del barril Brent de petroli també està registrant caigudes de més d'un 5%.

La patacada més forta se l'ha emportat el MIB d'Itàlia, que en 24 hores s'ha convertit en el país d'Europa amb més contagis, amb més d'un 5,43% de caiguda, seguit dels índexs suec i polonès.

 

Els segueix l'espanyol, que és la quarta borsa que més ha caigut durant la jornada. El DAX alemany també ha registrat una caiguda del 4,01%, i el CAC francès, d'un 3,94%.  


Els Estats Units aguanten la respiració

L'índex industrial Dow Jones als Estats Units encara està operant, però ja registra caigudes de més del 3%, igual que el tecnològic Nasdaq.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut