L'Ertzaintza s'encarrega de la investigació, que segueix sota secret de sumari (Europa Press)

Busquen el sospitós de matar a Bilbao 8 homes amb qui va contactar en una app de cites

Segons El Correo, l'autor és un home d'entre 20 i 30 anys que estaria identificat però en parador desconegut

Redacció/Agències

L'Ertzaintza busca el presumpte autor de la mort de diversos homes a Bilbao, amb qui quedava a través d'una aplicació de cites. Segons El Correo, el sospitós està identificat però en parador desconegut.

Es tractaria d'un home d'entre 20 i 30 anys que se les enginyava per anar a casa de les víctimes, els drogava amb èxtasi líquid per aconseguir les seves dades bancàries i, suposadament, després els ofegava.

Fins ara se li atribuïen quatre víctimes, però el mateix diari ha informat aquest dimecres que l'Ertzaintza treballa amb la hipòtesi que n'hi hagi almenys quatre més, un total de vuit. Es tractaria de morts en circumstàncies semblants, que inicialment es van atribuir a causes naturals. Ara s'estan analitzant les mostres de sang congelades de tres víctimes per buscar-hi alguna droga que n'expliqui el fatal desenllaç.

Els fets haurien passat entre el setembre i l'octubre del 2021. Segons informa el mateix mitjà, el presumpte assassí es va deixar una motxilla amb èxtasi i documents a casa d'un supervivent. Això, i el seu testimoni, han estat claus per identificar-lo.

Les autoritats basques no han facilitat cap informació sobre aquest cas perquè es troba sota secret de sumari.


Drogats per aconseguir les constrasenyes bancàries

Les víctimes mortals utilitzaven la xarxa de contactes des d'on els va captar el presumpte homicida. Pel que sembla, practicava sempre el mateix modus operandi: quedava amb les víctimes als seus domicilis i, un cop allà, mitjançant l'administració d'una substància estupefaent, aconseguia treure'ls les claus de les targetes i altres dades bancàries.

Amb aquestes dades extreia diners dels seus comptes en caixers automàtics i feia transferències al seu nom, sempre segons El Correo. El detonant per a l'obertura de la investigació va ser el possible homicidi d'un veí de Bilbao de 43 anys el 18 d'octubre del 2021. En un principi, la mort es va considerar natural, però la denúncia de la família que havien buidat els comptes bancaris va capgirar la investigació.

El sospitós d'aquests crims va ser denunciat per un veí del casc antic de Bilbao, que va aconseguir sobreviure a l'atac. A l'habitatge, el sospitós s'hi va descuidar una motxilla amb documents i un envàs amb èxtasi líquid.

La investigació se centra en diversos casos registrats al centre de Bilbao (Piqsels)


Alarma en el col·lectiu LGTBIQ+

L'Observatori Basc LGTBI+ ha mostrat l'alarma existent en aquest col·lectiu davant els fets que s'estan investigant, i ha demanat a les autoritats mesures urgents i efectives de protecció.

Segons el col·lectiu, aquest i altres fets "són només un símbol, la punta cridanera d'un iceberg, com ja ho han anat posant de manifest les dades en ascens sobre incidents i delictes d'odi comesos durant els anys passats, especialment el 2021".

 

ARXIVAT A:
PolicialLGTBIQ+País Basc
Anar al contingut