Sabadell

Buch fa autocrítica davant els Mossos, els demana disculpes i no fa canvis al cos

El conseller valora com a "globalment correctes" els últims dispositius, on hi va haver aldarulls

Actualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch fa autocrítica davant els comissaris dels Mossos per haver qüestionat la professionalitat del cos i els demana disculpes i els trasllada el seu suport, segons fonts de la reunió.

Buch considera que els últims dispositius, on hi va haver aldarulls, van ser "globalment correctes", no es planteja cessaments i aposta per la mediació.

El conseller s'ha reunit aquest dilluns al migdia amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra per comunicar els canvis que van decidir aquest diumenge amb el president Torra. La reunió ha durat al voltant de mitja hora.

 

El conseller no ha anunciat cap canvi entre els comandaments del cos. Considera que hauria de ser una "decisió interna que ha de respondre a necessitats estructurals atenent a criteris professionals i objectius."

Han assistit a la reunió, a banda del conseller, el director general d'Interior, Brauli Duart, el director general de la policia, Andreu Martínez, el comissari en cap Miquel Esquius i els 18 comissaris responsables de les àrees o regions policials en les que està dividia Catalunya i els comissaris de les divisions operatives del cos.

Unes imatges que no van agradar el president Quim Torra, que va exigir canvis en un termini de 4 dies, un termini que venç aquest dimarts.

Buch ha explicat la revisió en el protocol d'actuacions dels Mossos d'Esquadra que va acordar amb el president Quim Torra, en una reunió que van mantenir aquest diumenge durant més de dues hores al Palau de Pedralbes de Barcelona.

Més mediació

Aquest canvi se centra sobretot en incrementar la mediació per no repetir les càrregues de la policia situacions com les de dijous passat durant les manifestacions d'antifeixistes en protesta pels actes que Vox havia organitzat a Girona i Terrassa.

Unes imatges que no van agradar al president Quim Torra, que va exigir canvis en un termini de 4 dies, un termini que venç aquest dimarts.

El conseller ha demanat que es millorin i potenciïn els mecanismes de mediació en tots els conflictes i que es reforcin estratègies de comunicació per contrarestar la difusió de notícies falses a les xarxes. A banda d'incrementar la mediació, també ha destacat la importància de fer una revaluació dels fets i es prenguin les mesures que calgui per detectar o constatar actuacions que no s'ajustin a la praxi policial.

Interior reafirma en tot moment que sempre es garantirà el dret a manifestació de tothom, inclosa la ultradreta. I fan una crida a la societat catalana a "treballar per l'aïllament polític de les minories violentes". En aquest sentit es volen desvincular els encaputxats del moviment independentista que consideren un grup radical i minoritari que provoquen aldarulls i enfrontaments.

Reunió Buch Torra

De la reunió entre Buch i Torra no en van transcendir detalls, però se sap que van avaluar l'actuació de dijous, i que havien de decidir si els Mossos es van saltar els protocols d'actuació i, en cas afirmatiu, depurar responsabilitats i decidir qui ha de pagar els plats trencats.

Això amb un cos dels Mossos empipat perquè se situï un cop més la policia enmig del debat polític i es posi en entredit la seva professionalitat.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraQuim TorraProcés catalàMiquel Buch
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut