Brussel·les tanca bars i limita les reunions a quatre persones per contenir la Covid
Un cafè tancat a Brussel·les, després de les noves restriccions (Reuters/Yves Herman)

Brussel·les tanca els bars i limita les reunions a quatre persones per la Covid

La ciutat belga és, després de Madrid, la capital europea amb pitjors dades de contagis

Xavier DuranActualitzat

A Brussel·les, a partir d'ara i almenys durant un mes, els bars no podran obrir i es prohibeixen les reunions de més de quatre persones.

Des de principis de setembre el nombre de casos a tot Bèlgica no ha parat d'augmentar i a Brussel·les ara ja superen els 500 per cada 100.000 habitants.

Segons les autoritats, a tot Bèlgica els nous contagis augmenten a un ritme setmanal mitjà del 72 %.

En les últimes 24 hores, Bèlgica ha registrat 5.728 noves infeccions i això situa la mitjana setmanal en 2.915,9 casos.

L'edat mitjana dels infectats ha baixat i ara augmenta molt en la franja de la vintena.


Segon país a Europa, en proporció

Segons les dades més recents de Worldometers, Bèlgica es troba en el lloc número 30 del món pel nombre total de casos, més de 143.000. Però té 12.375 casos per milió d'habitants.

Això la situa lluny dels Estats Units o el Brasil, però pel damunt de l'Índia, Rússia o Mèxic. A Europa, la supera Espanya, amb 18.913, i precedeix França, que en té 10.283.

De fet, també la sobrepassa, de llarg, Andorra, amb 33.222 casos per milió d'habitants, però en països petits la proporció pot variar ràpidament amb un augment de pocs casos.

Relaxen altres mesures

El més curiós és que el govern belga ha anat relaxant algunes mesures. Així, viatjar a països d'alt risc va passar d'estar prohibit a ser altament recomanable no fer-ho. I la mascareta, que abans era sempre obligatòria, ara només s'ha de portar si no hi ha distància.

La nova restricció ha agafat per sorpresa molts propietaris, que diuen haver invertit temps i diners en els seus negocis i que ara els han de tancar.

D'altra banda, també hi ha poblacions que se senten estigmatitzades. El barri més afectat a Brussel·les és el de Molenbeek, amb 870 contagis per cada 100.000 habitants, i els que hi viuen se senten assenyalats.

L'augment de casos també posa al límit la sanitat. A Brussel·les, als hospitals ja no els queden els llits previstos per a malalts de Covid i han començat a derivar pacients a hospitals de municipis veïns.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut