Els fans de Britney Spears celebren a Los Angeles que la cantant és una dona lliure (Reuters/Mike Blake)

Britney Spears recupera la llibertat total: "És el millor dia de la meva vida"

Una jutge ha eliminat formalment la tutela que el pare va exercir durant 13 anys sobre la cantant i la seva fortuna

Actualitzat

"La tutela de la persona i la fortuna de Britney Jean Spears ja no és necessària", segons la jutge de Los Angeles Brenda Penny. Just després de la decisió formal que acaba amb 13 anys de tutela legal del pare, la cantant ha dit que ha estat "el millor dia" de la seva vida.

Fa un mes i mig, la jutge va apartar el pare del control de la vida i la carrera de Britney Spears i va determinar una custòdia temporal, que ara anul·la.

La cantant pop, de 39 anys i amb una fortuna valorada en prop de 60 milions de dòlars, ha adjuntat a Instagram un vídeo amb desenes de seguidors que celebren la decisió judicial, amb aquestes declaracions:

"Déu, Déu… Com estimo els meus fans. És una bogeria. Crec que ploraré la resta del dia. El millor dia de la meva vida... Lloat sigui el Senyor..."

Com ha dit el seu advocat, Mathew Rosengart, "Britney és ara una dona lliure i una dona independent". Ha deixat clar que la decisió judicial entra en vigor immediatament, tant per a la custòdia legal de la cantant com la del patrimoni.

Al juny, l'artista va demanar a la justícia recuperar la seva vida. Va qualificar d'abusiva i absurda la tutela del pare. D'entrada, la jutge de Los Angeles ho va rebutjar.

El progenitor va assumir-ne la tutela el 2008, després d'una etapa marcada pel comportament erràtic de l'estrella del pop, que va perdre la custòdia dels fills i va encadenar diverses crisis mentals.

El cas va fer un gir al setembre, quan el diari The New York Times va publicar un reportatge amb declaracions de tres persones que havien treballat per a l'artista durant la tutela on, entre altres coses, explicaven que el pare havia ordenat col·locar micròfons a la casa de Britney i que interceptava les trucades i missatges, incloses les comunicacions amb el seu advocat i amb els fills.

La jutge va ordenar llavors que el pare deixés de ser el tutor i la custòdia de la cantant va anar a càrrec, provisionalment, d'un funcionari de l'estat de Califòrnia.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut