Una imatge d'arxiu de Britney Spears (Reuters/Eduardo Munoz)
Una imatge d'arxiu de Britney Spears (Reuters/Eduardo Munoz)

Britney Spears torna a ser lliure després de 13 anys sota la tutela del pare

La tutela es mantindrà a càrrec d'un funcionari de l'estat de Califòrnia amb caràcter temporal

RedaccióActualitzat

Victòria judicial per a Britney Spears. El pare de la cantant nord-americana ha deixat de ser-ne el tutor legal, segons ha determinat el Tribunal Superior de Los Angeles. Jamie Spears deixarà de controlar la vida i les finances milionàries de la seva filla després de tretze anys.

El progenitor va assumir-ne la tutela després d'una etapa marcada pel comportament erràtic de l'estrella del pop, que va perdre la custòdia dels fills i va encadenar diverses crisis mentals.

La decisió judicial suposa un triomf per a Britney Spears, que al juny havia reclamat l'anul·lació de la tutela, tot denunciant el control abusiu a què la sotmetia el seu pare i reivindicant que volia recuperar la seva vida.

Les declaracions de la cantant van desfermar un escàndol mediàtic que va precipitar el desenllaç, i van dur Jamie Spears a demanar, de fet, que se li retirés la tutela de la filla.

Ara, un funcionari mantindrà la tutela sobre l'artista amb caràcter temporal, fins que el tribunal es pronunciï sobre la fi d'aquesta tutela, possiblement abans de final d'any. La jutgessa, però, ha determinat que el senyor Spears ha de lliurar tots els seus actius i poders com a tutor.

L'advocat de la cantant havia acusat Jamie Spears de mala conducta i possible corrupció. Un documental emès fa pocs dies denunciava que el pare havia instal·lat secretament càmeres de vigilància a l'habitació de Britney i havia enregistrat converses privades.

Un altre documental, "Britney vs Spears", de Netflix, afirma que Britney va tractar dues vegades de contractar el seu propi advocat en els primers anys de la tutela, però li va ser negat.

Centenars de fans a les portes del jutjat celebrant el triomf de la cantant (EFE/CAROLINE BREHMAN)

Centenars de fans han celebrat a les portes del jutjat el triomf de la batalla judicial de Spears contra el seu pare. El moviment #FreeBritney ha estat un element important per fer pressió perquè s'escoltés la cantant.

Els fans van treure a la llum, el 2019, detalls de la tutela legal de Britney després que es negués a seguir oferint espectacles a Las Vegas, als Estats Units, i ingressés en una clínica de rehabilitació.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut