Spears, en una imatge de 2016 als MTV Video Music Awards (Reuters/Eduardo Munoz)
Spears, en una imatge de 2016 als MTV Video Music Awards (Reuters/Eduardo Muñoz)

Britney Spears vol ser "lliure": demana posar fi a la tutela legal del seu pare

Des de l'any 2008, el pare de la cantant és el seu tutor legal per una decisió judicial

Actualitzat
TEMA:
Música

La cantant Britney Spears ha sol·licitat que s'acabi la tutela legal per la qual el seu pare, Jamie Spears, li controla la vida des de 2008. En un jutjat de Los Angeles, Spears ha definit la tutela com "abusiva" i "absurda" i ha considerat que alguns dels implicats "haurien d'estar a la presó".

En una apassionada intervenció telefònica, la cantant ha fet declaracions contundents com "no soc feliç", "no puc dormir" o "m'he sentit drogada".

És la primera vegada que Spears s'oposa públicament al control que el seu pare exerceix sobre ella en tots els aspectes públics i privats, una situació derivada d'una decisió judicial de l'any 2008, després d'una etapa de comportament erràtic de la cantant, en què va ser ingressada en un psiquiàtric i va perdre la tutela dels seus dos fills:

"Vull recuperar la meva vida, ja n'hi ha prou"

Spears, de 39 anys, ha manifestat en diverses ocasions la voluntat d'acabar amb la tutela legal i s'ha negat a una altra avaluació per part de "desconeguts".

La cantant d'èxits com "Toxic", "Ooops... I did it again" o "Baby one more time" ha dit que no pensa tornar a actuar fins que el seu pare deixi de ser el seu tutor legal.

Segons el diari The New York Times, el control del pare de la cantant arriba al punt que va prohibir-li renovar la cuina perquè va considerar que era massa car.

Assegura que "no té sentit que una persona sota tutela legal guanyi diners". Estant sota supervisió legal, va protagonitzar un espectacle a Las Vegas que va generar milions de dòlars en entrades, però ella només rebia una paga setmanal de 2.000 dòlars.

Fans de Britney Spears, a l'exterior dels jutjats de Los Angeles
Fans de Britney Spears a l'exterior dels jutjats de Los Angeles (Reuters/Mario Anzuoni)

Spears ha explicat que vol "demandar" la seva família i "compartir" la seva història amb el món. Ha dit que, des de fa tretze anys, no té llibertat per parlar amb la premsa, concedir entrevistes, casar-se o formar una família:

"Tinc un DIU al cos que en aquests moments no em permet tenir fills i els meus tutors no em deixen anar al metge perquè me'l retiri."

L'any 2014, Spears es va oposar que el seu pare continués sent el seu tutor legal i va argumentar-ho pels problemes amb l'alcohol i el control excessiu del progenitor.

Informes judicials inèdits publicats per The New York Times apunten que la cantant tenia por del seu pare i volia expulsar-lo completament de la seva vida. En un dels informes, s'indica que Spears pensa que la tutela paternal s'ha convertit en "una eina opressiva i controladora" en contra seva.


Vista sense acord

L'equip legal de Jamie Spears s'ha negat a respondre el testimoni de la cantant, segons ha dit, per "preservar la seva privacitat" i no fer públics "detalls del seu estat de salut" en una audiència pública amb presència de periodistes.

En la vista no s'ha pres cap decisió i les dues parts s'hauran de tornar a reunir en una data encara per determinar.

Als afores del tribunal on s'ha fet la vista per la tutela de Spears, s'hi han concentrat desenes de fans de la cantant, amb pancartes de "Free Britney" demanant la "llibertat" de qui va ser un fenomen de masses a finals dels anys 90 i principis dels 2000.

Cartells de 'Free Britney' als voltants del tribunal de Los Angeles
Cartells de "Free Britney" als voltants del tribunal de Los Angeles (Reuters/Mario Anzuoni)
ARXIVAT A:
MúsicaJudicial
Anar al contingut