La cantat Britney Spears en una imatge del 2018 (Reuters/Mario Anzuoni)
La cantat Britney Spears en una imatge del 2018 (Reuters/Mario Anzuoni)

El control del pare sobre Britney Spears: mòbil punxat i aparells d'espionatge israelians

Un antic executiu de l'empresa de seguretat contractada per Jamie Spears facilita a la premsa converses privades de la cantant enregistrades per ordre del seu pare

Actualitzat

Jamie Spears, el pare de la cantant Britney Spears, hauria portat fins a extrems malaltissos el control sobre la vida de seva filla, de qui tenia la tutela des de fa 13 anys.

Jamie hauria contractat els serveis de l'empresa de seguretat israeliana Black Box Security perquè instal·lés a l'habitació de la cantant un sofisticat sistema que li permetia monitoritzar i espiar tots els seus moviments i converses a través del mòbil. D'aquesta manera, Jamie Spears tenia accés a totes les converses de Britney amb la seva parella, amics o fins i tots els seus fills.

Amb el telèfon punxat i amb un sistema de gravació i espionatge instal·lat a la seva habitació, tot el que passava a la vida de Britney era sabut  immediatament pel seu pare. Missatges, trucades, fotografies, vídeos, recerques a internet, notes personals... tot, absolutament tot, era enregistrat per l'empresa de seguretat i enviat al pare-tutor.

El terrorífic control de Jamie dels espais de més intimitat de Britney els ha denunciat ara un antic executiu de la companyia de seguretat que va posar els dispositius d'espionatge. Alex Vlasov ha facilitat al diari The New York Times evidències de les gravacions d'àudio captades en secret i durant anys a l'habitació i al telèfon mòbil de Britney Spears. Unes converses que passaven puntualment transcrites al seu pare.

"Controlling Britney"

Les converses gravades il·legalment a Britney Spears formaran part del documental "Controlling Britney Spears" en què The New Work Times ofereix nous detalls sobre el control que el progenitor de la cantant ha fet l'última dècada sobre la seva filla.

El rotatiu nord-americà s'ha posat en contacte amb el director executiu de Black Box Security per confirmar les denúncies del seu exdirectiu. La resposta de la companyia: "Black Box sempre s'ha comportat dins dels límits professionals, ètics i legals i estem especialment orgullosos de la nostra feina per mantenir la senyora Spears sana i estàlvia durant anys."

Britney en la presentació de la pel·lícula 'Once Upon a Time In Hollywood', el 2019
Britney en la presentació de la pel·lícula "Once Upon a Time In Hollywood", el 2019 (Reuters/Mario Anzuoni)

Jamie Spears va aconseguir la tutela de la seva filla Britney l'any 2008, quan la cantant, icona del pop mundial, passava una etapa amb problemes de salut mental agreujats per la persecució contínua dels mitjans de comunicació que volien aconseguir l'última imatge de l'artista.

Britney Spears va ingressar en diverses ocasions en institucions psiquiàtriques i va perdre la custòdia dels seus dos fills. Ella mateixa va quedar sota la custòdia del seu pare.

Llarga batalla judicial

La cantant, que ara té 39 anys, manté una llarga batalla judicial contra el seu pare per aconseguir revocar la tutela. Un litigi en què la cantant compta amb el suport incondicional dels seus fans i també d'altres grans figures de música pop com Madonna, que s'ha sumat a la campanya en favor de Britney sota l'etiqueta #FreeBritney.

Al mes de juliol, la Cort Superior de Los Angeles va rebutjar retirar al pare el control absolut del patrimoni de la cantant. Malgrat que Britney havia descrit la tutela que exercia el pare sobre la seva vida com a "abusiva i absurda" i va explicar que l'obligava a portar un DIU tot i que ella volia tenir més fills. Va dir que en ocasions se sentia "drogada" i que alguns dels implicats en l'exercici de la tutela "haurien d'estar a la presó". Peró això no va ser prou per convèncer la jutgessa que portava el seu cas.

Però tot just un mes més tard, Jamie Spears va renunciar a la tutela sobre Britney. Una renúncia que no comportava que ella fos lliure per decidir sobre la seva vida, perquè Jamie exigia que hi hagués algú altre que la supervisés.

L'advocat de Britney Spears ha demanat al jutjat, de nou, que es posi fi al "malson del control kafkià de Jamie sobre la seva filla" i que es retorni a Britney "les seves llibertats més bàsiques".

Les últimes revelacions periodístiques sobre com Jamie ha controlat la vida de la seva filla els últims anys potser ajuden ara la cantant a recuperar la plena autonomia. La Cort de Los Angeles tindrà l'última paraula.

 

Anar al contingut