"Born" torna d'Austràlia amb un premi sota el braç

Millor pel·lícula de ficció

Actualitzat

El Sidney Independent Film Festival ha lliurat a "Born", de Claudio Zulian, el premi al millor llargmetratge de ficció.

Felicitats per una pel·lícula que triomfa en molts dels festivals on va.  Des que es va estrenar, acumula un total de cinc premis entre els anys 2015 i 2016: del més recent al més antic, tenim l'encara calent guardó de Sidney, el premi a millor pel·lícula en llengua estrangera al Singapore World International Film Festival del mes de maig, el premi a la millor fotografia (Jimmy Gimferrer) al Finow International Film&Script Festival d'Alemanya, el premi a la millor actriu principal (Vicky Luengo) al New York International Film Festival, i amb pocs dies de diferència, el Cavall de Leonardo al millor vestuari (Elena Ballester) al Miff Awards de Milà, a Itàlia.

La pel·lícula del cineasta i artista multidisciplinari està inspirada en el llibre "La ciutat del Born", de l'historiador Albert García Espuche, i és un projecte històric situat a l'antic barri del Bornet de Barcelona, ambientat en els anys previs al 1714. El director va pensar a fer una pel·lícula de la gent que pateix les guerres –en aquest cas la Guerra de Successió espanyola– però que no surt mai a la història "oficial". Entre el 1699, el 1705 i el 1714, els veïns del barri del Bornet de Barcelona conviuen entre festes populars, tragèdies personals, negocis d'èxit, fracassos estrepitosos, enveges, odis i amors, mentre que la Guerra de Successió els va afectant cada vegada més, fins que arriba el setge de la ciutat i la destrucció total del barri. La pel·lícula se centra en la vida de tres protagonistes: Vicenç Duran, Bonaventura i la seva germana Marianna.  És una producció d'Acteon SCCL, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Social "la Caixa" i l'ICEC.

Sinopsi:

Basada en fets reals, la pel·lícula segueix les peripècies de tres personatges de tres grups socials diferents que vivien al barri del Bornet de Barcelona el segle XVIII: un calderer, en Bonaventura, la seva germana Marianna i el seu amant, el ric adroguer Vicenç Duran. Els fets previs al 1714 marquen la vida d'aquests tres personatges, un temps d'enormes mutacions socials, polítiques i també íntimes... Un temps que és encara el nostre.  

 

Fitxa tècnica i artística

 

Direcció: Claudio Zulian
Guió: Claudio Zulian, Michel Fessler i neus Rodríguez Roig (Basat en el llibre d'Albert García Estuche "La ciudad de Born"
Producció executiva: Claudio Zulian
Producció delegada TVC: Elisa Plaza
Intèrprets: Vicky Luengo, Marc Martínez, Josep Julien, i Mercè Arànega, entre altres
Direcció de fotografia: Jimmy Gimferrer
Música: música tradicional catalana

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut