El president brasiler ha sortit de la residència oficial amb moto (Reuters/Adriano Machado)

Bolsonaro anuncia que ja no té Covid i insisteix a defensar la hidroxicloroquina

Gairebé tres setmanes després de saber-se que s'havia contagiat, el president del Brasil ha superat el coronavirus, en un país amb 2,4 milions de casos confirmats

Actualitzat

El Brasil acumula 2.394.513 casos confirmats de coronavirus, amb 86.449 morts, segons les últimes dades del Ministeri de Salut. Cada dia s'hi afegeixen un miler de morts, des de fa setmanes.

Entre els que han superat la malaltia, hi ha el president Jair Bolsonaro, que ha anunciat que ha donat negatiu en la prova del coronavirus, que li van detectar el 7 de juliol. Ho ha fet amb un missatge a Twitter: "RT-PCR per SARS-CoV-2: negatiu. Bon dia a tothom", acompanyat d'una foto on mostra una capsa d'hidroxicloroquina, un medicament d'eficàcia molt discutida per la comunitat científica.

 

 

Bolsonaro insistia fa uns dies a defensar aquesta medicació: "Sabem que no ha estat comprovada de manera científica, però amb mi ha funcionat. No hi ha cap medicació al món que hagi estat comprovada de forma científica".

 

Immediatament després d'informar sobre el resultat negatiu de la prova, el president brasiler va abandonar la residència oficial en moto. En una conversa amb alguns simpatitzants, va assegurar que durant les gairebé tres setmanes que ha estat aïllat i recuperant-se de la Covid, no va sentir "pràcticament res" i gairebé no va tenir símptomes:

"Si no fos per l'examen que va donar positiu, potser ni sabria que tenia el virus."

 

Des del principi de la pandèmia, el president brasiler, de 65 anys, ha estat un dels líders mundials que més ha menystingut el coronavirus, el qual va arribar a qualificar de "gripeta".

Just després d'anunciar que tenia la Covid, es va treure la mascareta davant la premsa. L'Associació Brasilera de la Premsa el va denunciar per posar en perill la vida dels periodistes. També un jutge el va advertir que el multarien si no utilitzava la mascareta als llocs públics.

ARXIVAT A:
BrasilJair Bolsonaro
Anar al contingut