Bolsonaro ha tornat a fer gala del seu masclisme (Reuters)

Acusen Bolsonaro de "criminal" per treure's la mascareta davant la premsa, tot i tenir Covid

El president del Brasil confirma que s'ha contagiat de Covid-19 i que pren hidroxicloroquina

RedaccióActualitzat

El Brasil no para de sumar contagis i morts per la Covid-19. Aquest dimarts hi va haver 1.254 morts i 45.000 contagis. El mateix dia que el president, Jair Bolsonaro, confirmava que va donar positiu.

Qui sempre ha tret importància a aquesta malaltia ha començat la quarantena al palau presidencial assegurant que es troba bé. Tots els seus col·laboradors també s'han hagut de fer la prova.

Bolsonaro ha parlat amb els periodistes amb una mascareta blanca per explicar que s'havia contagiat. Però al final de la compareixença amb els mitjans, el president brasiler ha fet uns passos enrere i s'ha tret la mascareta per fer uns comentaris.

Aquest gest, sabent que està infectat, li ha valgut la denúncia de l'Associació Brasilera de la Premsa (ABI) per posar en perill, diu, la vida dels periodistes.
 


El president de l'ABI, Paulo Jerónimo de Sousa, denuncia així l'actitud del mandatari del seu país:

"Malgrat saber que estava contagiat amb la Covid-19, Jair Bolsonaro continua actuant de forma criminal i posant en perill la vida d'altres persones (···) Va trencar l'aïllament recomanat pels metges i va rebre periodistes de mitjans de comunicació que considera afins a les seves polítiques per informar-los personalment que està infectat pel patogen (···) No és possible que el país no reaccioni davant d'aquests comportaments que van més enllà de la irresponsabilitat i configuren uns delictes clars contra la salut pública"

 

Bolsonaro admet, sense mascareta, que s'ha contagiat el dia que hi ha 1.200 morts més
Bolsonaro amb l'ambaixador nord-americà Chapman, en un acte aquest cap de setmana (Reuters/Clauber Cleber Caetano)

 


Bolsonaro continua menystenint la malaltia

És un gest més del menyspreu del president brasiler als riscos de la pandèmia. Tot i això continua dient que se n'està fent un gra massa amb tantes precaucions.

Durant la crisi, el polític ultraconservador va qualificar la Covid-19 de "petita grip", ha assistit a manifestacions i ha passejat per Brasília, provocant aglomeracions, perquè diu que el seu deure és "estar al costat del poble."

Aquest dimarts, Bolsonaro, de 65 anys, va explicar en una entrevista concedida a la televisió estatal i a CNN Brasil que estava bé:

"És la tercera dosi d'hidroxicloroquina i em trobo molt bé. Vaig estar regular diumenge, malament dilluns i avui, dimarts, ja estic molt més bé que dissabte. Per tant, de ben segur que està donant bons resultats. No m'ha sorprès per la meva activitat dinàmica (···) Soc el president de la república i no evito exercir la meva responsabilitat ni tampoc el contacte intens amb el poble"


La hidroxicloroquina que està prenent Bolsonaro és un medicament del qual l'OMS n'ha aturat els assajos clínics perquè té seriosos dubtes que funcioni, almenys preventivament.
 

Bolsonaro admet, sense mascareta, que s'ha contagiat el dia que hi ha 1.200 morts més
Homes de l'ètnia Yanomami portant mascaretes (Reuters/Adriano Machado)


El Brasil, un país que té 210 milions d'habitants, ja s'acosta a les 67.000 defuncions per la pandèmia i a 1,7 milions de contagis. Només els Estats Units el supera en xifra de morts i infectats.

La comunitat científica brasilera sospita que el nombre real pot ser molt superior perquè hi ha molts casos encara no detectats.
 

Bolsonaro admet, sense mascareta, que s'ha contagiat el dia que hi ha 1.200 morts més
Emmagatzemant taüts en una funerària de Rio de Janeiro (Reuters/Pilar Olivares)

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutJair BolsonaroBrasil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut