Bolaños xifra en 372 els possibles beneficiats per la llei d'amnistia

En una entrevista a "Els matins" de TV3, el ministre de la Presidència defensa que, un cop superat el tràmit de l'amnistia a la comissió de justícia, cal posar el focus en els pressupostos

RedaccióActualitzat

La llei d'amnistia, segons els càlculs del govern espanyol, beneficiarà directament 372 persones que tenen causes penals pendents relacionades amb el procés. És la xifra que ha donat Félix Bolaños en una entrevista aquest divendres a "Els matins" de TV3.

"La llei no només va dirigida a elles. Poden ser els beneficiats directes, però el beneficiari absolut serà la societat catalana i, per extensió, la societat espanyola", ha afegit, insistint que l'objectiu de la llei és "treballar per a la reconciliació" i girar full i deixar enrere "una etapa fosca".

El ministre de la Presidència i Justícia ha evitat posat una data per a un possible retorn a Catalunya de Carles Puigdemont: "No puc valorar un procediment concret", ha dit, però ha reiterat que hi ha una "voluntat inequívoca que estiguin coberts tots". Una condició que, segons ell, ja es donava en la primera proposta que Junts va tombar al gener.

Bolaños també ha tornat a defensar la robustesa del text. "És una llei profundament constitucional i profundament europea", ha afirmat. I ha tornat a fer referència a l'esborrany de l'informe de la Comissió de Venècia, que, ha insistit, "avala l'existència de la llei d'amnistia".

Ara, els pressupostos

Bolaños dona per iniciades les converses per tirar endavant els pressupostos de l'Estat, un cop superat el primer tràmit de la llei d'amnistia, amb l'aprovació a la comissió de justícia del text definitiu. Un acord in extremis del PSOE, Esquerra i Junts ha permès tirar endavant la llei, que el ple del Congrés aprovarà la setmana que ve

El ministre de la Presidència defensa que, un cop complert aquest compromís amb els independentistes, ara toca posar el focus a aprovar els nous comptes.

"No hi ha acord, però hi ha voluntat d'ERC i de Junts --i de la resta d'aliats-- de parlar, de negociar, perquè hi hagi pressupostos i que hi hagi, per tant, tres anys i mig més de legislatura", ha afirmat. 

Pots veure l'entrevista sencera aquí:


 

 

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut