Benítez, el pederasta confés dels Maristes, es va acomiadar per carta dels alumnes

La direcció del centre va difondre la carta, en què Benítez no explicava els motius reals pels quals abandonava el centre escolar i demanava una "baixa definitiva"

RedaccióActualitzat

Joaquín Benítez l'exprofessor d'educació física, dels Maristes Sants-les Corts, acusat d'abusos sexuals es va acomiadar per carta dels alumnes. La direcció del centre va difondre la carta, el 2011, quan Benítez va quedar desvinculat dels Maristes, l'endemà que l'escola va rebre la primera denúncia d'un alumne per abusos.

En la carta Benítez fa referència a "motius personals i familiars" per a la seva retirada del centre, que explica com una "baixa definitiva". El pederasta confés agraeix "el tracte rebut durant tots els anys" i s'acomiada amb un "fins aviat, us estimo i no us oblidaré". 

Joaquín Benítez ha confessat que les acusacions contra ell són certes davant del jutge que li va prendre declaració i el va deixar en llibertat amb càrrecs però amb l'obligació de presentar-se cada setmana a comissaria, i a més li va retirar el passaport. El cas es va conèixer en una entrevista que publicava el diari "El Periódico". En l'entrevista, l'exprofessor diu que quan va cometre els abusos era feble i no va poder evitar l'impuls, tot i saber que feia mal, i afirma que es pensava que l'anirien a buscar abans.

Manuel, el pare que va destapar el cas, ha dit a "La vida" de Catalunya Ràdio que 16 persones més denunciaran els pròxims dies Joaquín Benítez. El fill de Manuel va denunciar que des del 2007 fins al 2010 va ser víctima d'abusos per part de Benítez, que llavors era el professor d'educació física del centre.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la direcció del col·legi dels Maristes de les Corts ha assegurat que han complert tots els protocols establerts davant les denúncies de presumptes abusos sexuals i confirma que els Mossos d'Esquadra investiguen tres mestres i un monitor en pràctiques vinculat al centre. També anuncien que es presentaran com a acusació particular.

Anar al contingut