Barcelona

Barcelona supera els tres milions de creueristes i es consolida com a líder europea

RedaccióActualitzat

El Port de Barcelona ha tancat el 2018 amb rècord de creueristes i es consolida com a primer port europeu. Per primera vegada supera els 3 milions de passatgers amb la xifra provisional de 3.038.000 turistes, a l'espera de confirmar la dels últims dies de l'any. Això suposa un increment del 12% en relació amb el 2017.

Però, més que l'augment de creueristes, el que és significatiu és com cada cop es reparteixen més al llarg de l'any. A diferència de fa un temps -quan es concentraven en els mesos d'estiu-, durant el 2018, el trànsit de juliol, agost i setembre va quedar per sota de l'octubre, que amb més de 400.000 passatgers va ser el mes més fort de l'any.
 


De cara a aquest 2019, el Port preveu aprovar, com a molt tard al març, dos projectes de terminals de creuers. Un presentat per la nord-americana Royal Caribbean, que vol remodelar i gestionar l'actual terminal C, una de les cinc que hi ha al Moll Adossat.

La segona sol·licitud és d'un altre dels gegants del sector, la italosuïssa MSC, que vol construir la seva pròpia terminal en aquests terrenys, on el Port ja està treballant per guanyar espai al mar.

Malgrat això, les noves terminals tenen l'oposició d'entitats veïnals i ecologistes, contràries a la massificació turística i a la contaminació que provoquen els creuers.

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut