Madrid

Bankia tornarà als minoristes el 100% de la seva inversió més interessos sense haver d'anar a judici

Aquesta és la proposta de l'entitat perquè els petits inversors que van participar a la seva sortida a la borsa, el juliol de 2011, recuperin tot el que hi van invertir, sense necessitat de complir cap altra condició i sense haver d'anar als tribunals

RedaccióActualitzat

L'entitat Bankia ha assegurat que tornarà als petits inversors el 100% de la seva inversió més els interessos compensatoris. Aquesta és la proposta de l'entitat perquè els petits inversors que van participar a la seva sortida a la borsa, el juliol de 2011, recuperin tot el que hi van invertir, sense necessitat de complir cap altra condició i sense haver d'anar als tribunals.

Així doncs, els petits accionistes que van comprar els títols de Bankia, fins i tot aquells que tenen engegat un procés judicial, només hauran de presentar a qualsevol oficina de Bankia a partir d'aquest dijous mateix un model de sol·licitud que ja es pot trobar a la web de l'entitat bancària o a les mateixes sucursals. Els petits inversors tenen un termini de tres mesos, a partir d'aquest dijous, per recuperar el 100% de la seva inversió més els interessos compensatoris pel temps transcorregut.

En un comunicat, Bankia diu que els 1.840 milions d'euros provisionals són suficients per fer front a la devolució tant dels diners invertits pels petits accionistes com dels costos de les demandes judicials ja obertes. Bankia també explica en la nota que ha optat per aquesta solució després de les sentències del Tribunal Suprem que anul·len la compra d'accions de Bankia per part de petits accionistes ja que van dictaminar que en el procés de sortida a borsa la informació no s'ajustava a la situació real de l'entitat.

Des de les associacions que han presentat demandes, prop de 35.000, creuen que Bankia ha de retornar tots els interessos i pagar les costes judicials. Només així ho considerarien un bon acord. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut