L'Ajuntament de Sabadell ha abaixat a mig pal la bandera europea i l'espanyola
L'Ajuntament de Sabadell ha abaixat a mig pal la bandera europea i l'espanyola (@PremsaSabadell)
Sabadell

Banderes europees a mig pal a diversos municipis de Catalunya per rebutjar la política comunitària cap als refugiats

Sabadell, Badalona, Castellar del Vallès i les seus dels districtes de Barcelona han abaixat la bandera

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Sabadell ha abaixat a mig pal les banderes d'Espanya i d'Europa en senyal de dol i com a símbol de rebuig a la política cap als refugiats que està duent a terme la Unió Europea i els seus estat membres. D'aquesta manera, l'equip de govern vol fer evident el rebuig a les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia que estan portant a terme la Unió Europea i els estats que la conformen. La mesura estarà vigent fins diumenge que ve.

En altres localitats, com ara Badalona o Castellar del Vallès, també s'ha adoptat una mesura semblant però només amb la bandera europea.

A Barcelona, s'ha abaixat a mig pal la bandera d'Europa, en aquest cas a les seus dels districtes, perquè ajuntament no té aquesta bandera. De tota manera, per expressar el suport als refugiats i protestar contra les polítiques de la UE davant de la seva acollida, el consistori ha penjat al balcó un cartell on es pot llegir "Refugees Welcome" per expressar el suport als refugiats i protestar contra les polítiques de la UE davant de la seva acollida.

El cartell, en què també apareix el logotip del pla Barcelona Ciutat Refugi, estarà a la façana del consistori diversos dies per expressar el suport de l'ajuntament als refugiats i per interpel·lar la UE davant de la cimera per abordar la proposta d'acord per frenar l'arribada de refugiats, ha explicat l'ajuntament en un comunicat.

 

Anar al contingut