Ballar assegut i a distància, un intent xocant d'obrir les discoteques als Països Baixos

Sessions de tarda de 20 minuts de música electrònica de DJs locals, per 10 euros amb consumició inclosa, no ha estat mal rebut pels joves

Actualitzat

Uns quants joves, només 30, han pogut accedir a una discoteca a Nimega, una ciutat dels Països Baixos, on s'ha fet aquest dissabte una primera experiència per començar a obrir aquests locals d'oci. Sessions de 20 minuts i tots asseguts en cadires sense poder-se aixecar per ballar. L'experiència és xocant però ben rebuda pels joves.

Fins que no s'aixequin les restriccions aplicades pel confinament a les discoteques neerlandeses, la imaginació s'ha posat a prova per mantenir les restriccions que encara són vigents en aquest país, un dels primers a voler recuperar la vida nocturna.

Aquesta pot ser una inspiració per a Espanya on es preveu obrir les discoteques i locals d'oci nocturn a partir de la fase 3, a la que gran part del territori entrarà la setmana que ve, amb mesures de seguretat com mantenir les distàncies i la prohibició de ballar, i posar taules i cadires a les pistes.

Experiència xocant però ben rebuda

L'experiència d'aquesta discoteca neerlandesa ha estat si més no xocant, però ben rebuda pels joves que havien reservat les entrades.

Només es permet l'accés màxim de 30 persones al local on s'han organitzat sessions de 20 minuts de música electrònica de DJs locals, que es fan a la tarda i no a la nit com sol ser habitual.

A la pista, ocupada per cadires disposades en distàncies de 1,5 metres entre cada una, els joves havien d'estar asseguts, sense poder-se aixecar per ballar.

El promotor de l'experiència, Jonatan Brand, ha explicat que el pla original era fer ballar els convidats sense sortir del seu espai a 1,5 metres de distància. Però les autoritats locals van dir que havien de seure a les cadires, almenys, de moment.

"Però fins i tot així és molt xulo. La gent segueix ballant, tot i que és a la cadira, mou el cos, aixeca els braços... així que és fantàstic."

Els joves ballen asseguts en les sessions de música electrònica de 20 minuts (Reuters/Piroschka Van De Wouw)

No se sap si per les ganes de sortir després de setmanes confinats, els joves que hi han participat els ha convençut força l'experiència. Quan s'han apagat els llums de la sala i ha començat l'espectacle, tots s'han posat en situació, fins arribar a ballar asseguts a les cadires i gaudir de la música.

"Espero que hi hagi una increïble desbandada social", diu Nadie, que ha vingut a veure el seu DJ local favorit, Odin. Nuray Boga de 19 anys parla de "dosi perfecta".

"Crec que és la dosi diària perfecta de música, per exemple, 20 minuts són suficients, sí, segur".

Les sessions també han tornat donar feina als Djs locals (Reuters/Piroschka Van De Wouw)

Per als DJs, també representa una tornada a la feina, com diu uns dels participants DJ Davy Brandts.

"És agradable tornar a tocar en un volum fort, veure algunes cares conegudes."
"Crec que tothom ho desitjava, perquè feia temps que no es podia beure una cervesa freda en un lloc tan gran."

Tot i que no es van vendre totes les entrades, les sessions es van emetre online, els organitzadors esperen ampliar les places a 100 a partir del mes de juliol.

Amb l'entrada a 10 €, la consumició hi va inclosa.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Música
Anar al contingut