La policia vigila l'entrada a "Bonanza Creek Ranch", on es filmava el western "Rust" (Reuters/Adria Malcolm)
La policia vigila l'entrada a "Bonanza Creek Ranch", on es filmava el western "Rust" (Reuters/Adria Malcolm)
Nou Mèxic, EUA

Bales reals, manca de seguretat i altres irregularitats al set del film d'Alec Baldwin

La directora de fotografia Halyna Hutchins va morir per un tret disparat amb la pistola de rodatge, ara l'armera acusa els productors d'ignorar les seves recomanacions de seguretat

RedaccióActualitzat

La investigació sobre les causes de la mort de la directora de fotografia Halyna Hutchins pels trets que va fer l'actor Alec Baldwin en el rodatge de la pel·lícula "Rust" continua aportant informacions sorprenents. 

El xèrif de Santa Fe, Adan Mendoza, porta la investigació del cas. Aquesta setmana ha informat que al set de rodatge s'han localitzat uns 500 cartutxos de munició entre els quals hi ha "bales de fogueig i bales falses" però també altres que, assegura, "semblen bales de veritat". 

Després de les declaracions del xèrif  s'han desfermat tota mena de rumors i hipòtesis sobre per què hi havia munició real al rodatge de "Rust". Una munició que va matar la directora de fotografia i que va ferir a l'espatlla el director en una escena en què el protagonista principal i també productor del film, Alec Baldwin, disparava directament a càmera

L'actor i productor Alec Baldwin en una imatge d'arxiu (Reuters/Shannon Stapleton)
L'actor i productor Alec Baldwin en una imatge d'arxiu (Reuters/Shannon Stapleton)

Alguns mitjans nord-americans especulen amb el fet que l'equip de rodatge hauria fet pràctiques de tir amb munició real durant els descansos del rodatge. Un fet que ni el xèrif ni cap responsable de la pel·lícula ha confirmat. 

Set de rodatge del western 'Rust', a Santa Fe, Nou Mèxic (Reuters/Kevin Mohatt)
Set de rodatge del western "Rust", a Santa Fe, Nou Mèxic (Reuters/Kevin Mohatt)

"Pistola freda"

La pistola que va disparar Baldwin, un revòlver Colt 45, estava guardada amb dues armes més en un armari: una de modificada perquè no pogués disparar munició real i una altra de plàstic. Cada pistola havia d'estar supervisada i guardada amb clau per les persones responsables de l'armeria.

L'assistent de direcció la va entregar a Baldwin i li va indicar que era una "pistola freda", és a dir, que no contenia munició i que era la indicada per assajar l'escena. 

Ara, l'armera encarregada de custodiar les pistoles durant el rodatge de la pel·lícula, Hannah Gutierrez Reed, acusa els productors de la pel·lícula de no propiciar que les condicions de treball fossin prou segures. Diu que els productors van rebutjar moltes de les seves recomanacions de seguretat durant la filmació.

Manca de mesures de seguretat

Alec Baldwin és, a més d'actor protagonista, un dels productors del film. Per aquesta raó, si finalment la responsabilitat legal de la mort de la directora de fotografia recau sobre els productors, Baldwin haurà de respondre davant la justícia per les condicions del rodatge. A preguntes de la premsa, el xèrif de Santa Fe no ha descartat que Alec Baldwin pugui ser imputat finalment.

La fiscal i el sheriff que porten el cas del tret accidental que va provocar la mort de Halyna Hutchins (Reuters/Adria Malcom)
La fiscal i el xèrif que porten el cas del tret accidental que va provocar la mort de Halyna Hutchins (Reuters/Adria Malcom)

La fiscalia assegura que encara és massa aviat per establir responsabilitats i formular acusacions i que primer cal parlar amb tots els presents en el rodatge:

"Encara no podem dir si hi ha hagut negligència i, si és així, quina o quines persones hi estan involucrades. No tenim cap certesa en aquest moment", ha dit la fiscal Mary Carmack-Altwies.

El fatal accident durant el rodatge del western "Rust" ha obert un debat en el món del cinema sobre els tipus d'armes que es fan servir i les condicions de treball als sets de filmació. La munició real està completament prohibida als platós de sèries o pel·lícules, precisament per prevenir aquest tipus d'accidents mortals. 

El fatídic accident ha obert un debat sobre la seguretat als sets de rodatge (Reuters/Kevin Mohatt)
El fatídic accident ha obert un debat sobre la seguretat als sets de rodatge (Reuters/Kevin Mohatt)

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut