Alec Baldwin diu que no va prémer el gallet: "Algú n'és responsable, però jo no"
L'actor Alec Baldwin en una imatge anterior al tràgic rodatge (Carlo Allegri/Reuters)

La pistola utilitzada per Alec Baldwin era "segura", segons van dir-li abans de disparar

"Pistola freda!" va cridar l'assistent de direcció, Dave Halls, abans de començar l'escena en què Baldwin va disparar el tret que va matar la directora de fotografia Halyna Hutchins

Actualitzat

Durant el rodatge de la pel·lícula "Rust", l'actor Alec Baldwin va prémer el gallet d'una pistola que, segons creia, estava descarregada. Així l'hi havia fet saber l'assistent de direcció, Dave Halls, que va cridar "pistola freda!" abans que es comencés a assajar l'escena.

El resultat d'aquest tret fatídic va suposar la mort de la directora de fotografia, Halyna Hutchins, que va rebre l'impacte de la bala al pit. La mateixa bala va ferir l'espatlla del director, Joel Souza, que s'asseia darrere de Hutchins.

Així ho confirma la declaració judicial a què ha tingut accés l'agència Associated Press i que recullen diversos mitjans. El mateix Baldwin ha tuitat l'article de Variety en què es confirma la seva innocència.

El set de rodatge de "Rust", a Nou Mèxic (Reuters)

Unes hores abans, també a Twitter, l'actor va donar la seva versió dels fets, explicant que estava "cooperant amb la policia" i que no tenia paraules per aquest "tràgic accident".

Segons la investigació policial a què ha tingut accés Associated Press, l'especialista en armes de la pel·lícula, Hannah Gutierrez, havia deixat tres pistoles en un carro apartat de l'escena.

L'assistent de direcció en va agafar una i la va donar a Baldwin, sense saber que estava carregada. Poc després es va produir la tragèdia. La policia parteix de la premissa que tot plegat va ser un accident.
 

Denuncien falta de seguretat

Diversos membres de la pel·lícula es van queixar abans de l'accident de falta de seguretat durant el rodatge i de males condicions laborals, segons fonts citades pel diari Los Ángeles Times.

Alguns treballadors, a més, han denunciat la precarietat del rodatge i l'absència de mesures de seguretat. Consideren que la falta de pressupost i d'experiència podrien estar en el rerefons de la mort accidental de la directora de fotografia.

Asseguren que mitja dotzena d'assistents i operadors de càmera van dimitir en bloc el mateix dia del succés, ja que en les jornades prèvies hi hauria hagut problemes amb la mateixa arma, que consideren que no estava ben supervisada.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut