Façana del col·legi Aixa-Llaüt al Parc Bit de Palma
Palma

Balears investiga la fotografia d'uns alumnes fent la salutació nazi

Els alumnes, d'un col·legi concertat de Palma, van fotografiar-se fent la salutació feixista amb banderes espanyoles i les sigles de Vox

Actualitzat


La Conselleria d'Eduació del govern balear investiga la fotografia on apareixen els alumnes del col·legi concertat Aixa de Palma fent la salutació nazi. La imatge, distribuïda a les xarxes, mostra una vintena d'alumnes amb l'uniforme del centre en una aula, amb dues banderes espanyoles, una amb un símbol de Vox. Els joves, d'uns 14 anys, tenen el braç alçat fent la salutació feixista.

 

El govern assegura que farà gestions per aclarir perquè s'ha publicat la fotografia a les xarxes. Tècnics d'Inspecció pretenen entrevistar-se amb el professorat i l'equip directiu per fer un informe i determinar si s'ha d'actuar d'alguna manera des de la conselleria.  

El sindicat majoritari d'educació STEI ha exigit que el centre expliqui si en el moment de la fotografia hi havia present algun professor. El secretari general del sindicat, Miquel Gelabert, demana que s'obri una investigació per part de la conselleria, ja que es tracta d'un col·legi concertat que rep diners públics, tot i segregar per sexes.
 

 

"Impropi dels valors democràtics"

El centre Aixa de Palma ha publicat en un tuit les disculpes d'un dels alumnes "al director i a tota l'escola per un comportament del qual no se senten orgullosos". L'alumne demana "perdó per l'embolic" i lamenta les "molèsties que hagin pogut ocasionar". "No tornarà a passar", conclou.
 

 

El centre lamenta "la desafortunada acció" i afegeix:

 

"És impròpia de l'educació en valors democràtics que ens esforcem a transmetre'ls i contrària al nostre codi ètic."

 

El col·legi Aixa assegura que ja ha pres mesures "oportunes" i de caràcter "educatiu i corrector" però no ha especificat quines per preservar la intimitat dels menors. El centre creu que és un fet aïllat perquè tenen "prohibit fer apologia de qualsevol ideari polític o penjar banderes de qualsevol tipus"

La direcció considera que els alumnes van fer la foto "de manera inconscient perquè no saben, pràcticament, ni el que estan fent i ni el que significa". El centre assegura que ja ha parlat amb els alumnes i les famílies i que els joves s'han mostrat "penedits", no només per la repercussió mediàtica que ha tingut la fotografia "sinó pel fet en sí".
 

"Ho consideren un error molt greu."

 

Un centre polèmic

El col·legi Aixa és un dels tres centres concertats del Parc Bit de Palma vinculat a l'Opus Dei que fa segregació de gènere. Pertany a la Institució Familiar d'Educació, que compta amb escoles a Catalunya i Balears. Ha estat sovint en el centre de la polèmica a les Illes per rebre diners públics tot i separar per sexe.

 

ARXIVAT A:
Educació Extrema dretaIlles BalearsVox
Anar al contingut