Líbia / Berlín

Avions de l'OTAN tornen a bombardejar Trípoli i Gaddafi els desafia circulant pel carrer

L'OTAN ha fet aquesta tarda una nova ronda d'atacs aeris sobre Trípoli i dos ciutats més, Kekla i El-Aziziya. Segons la televisió estatal líbia, els atacs aliats han fet diverses víctimes civils. Altres fonts han informat que s'han sentit fins a quatre explosions i s'ha vist fum al sud-est de la capital. Tot i això, un Gaddafi desafiant ha tornat a reaparèixer circulant pels carrers de Trípoli amb un descapotable. Això passa poc després que l'Aliança Atlàntica, reunida a Berlín, ha dit que mantindrà els bombardejos a Líbia fins que s'acabin els atacs contra els civils i les forces de Gaddafi tornin a les seves bases.

Actualitzat
La televisió líbia ha mostrat escenes de Moammar al-Gaddafi ciculant per Trípoli en un vehicle esportiu i descapotable i ha assegurat que el passeig s'ha fet mentre les forces de l'OTAN bombardejaven la capital. El líder libi vestia un barret verd de safari, ulleres fosques i una jaqueta negra. Saludava i alçava el puny. Els subtítols deien que la gravació havia tingut lloc feia pocs minuts, mentre els avions de l'Aliança Atlàntica atacaven Trípoli.


Les forces de Gaddafi ataquen Misrata

En les últimes hores, l'exèrcit libi de Moammar al-Gaddafi ha obert foc contra la ciutat rebel assetjada de Misrata. Hi haurien mort 23 persones, segons fonts dels sublevats.

L'ofensiva contra aquest únic bastió rebel a l'oest de Líbia arriba mentre hi ha diverses mediacions per intentar un alto foc, i és simultània a la cimera al Caire de la Lliga Àrab, la Unió Europea, la Unió Africana i l'ONU. Les opinions són divergents. Europa exigeix la sortida immediata de Gaddafi del poder, mentre el secretari general de l'ONU demana l'alto el foc i un procés de negociació entre el règim i els rebels.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut