Tarragona

Àvies del Serrallo pinten amb joves un mural: "això ha sigut una felicitat"

És una iniciativa de Port Solidari per crear cohesió entre joves i grans a través d'un mural col·laboratiu al barri del Serrallo de Tarragona

Actualitzat

Iniciativa solidària a Tarragona: un grup de treballadors del port proposen, per segon any consecutiu, pintar un mural al barri del Serrallo. A més de transformar les parets buides, es tracta també d'estrènyer les relacions entre els joves i la gent gran.

Durant tres setmanes han fet tallers per preparar el dibuix i practicar amb els esprais i la pintura. I, aquest diumenge, àvies i joves l'han plasmat en un mural.

 

Magdalena Vicens i Rita Pastor, de 85 i 88 anys, pintaran, per primera vegada, un mural al barri del Serrallo, on han viscut tota la vida. Ho fan acompanyades d'alguns joves que també hi viuen i d'altres que són veïns temporals, menors que estan en un CRAE, un centre d'acció educativa. La iniciativa és de Port Solidari, que volen, a través d'un mural col·laboratiu, crear cohesió entre joves i grans.

 

 

"Creiem que els dona una oportunitat per coneixe's, col·laborar, i per crear també, en un projecte conjunt que els arreli i els faci sentir més del Serrallo", diu Anna Navarro, de Port Solidari.

Magdalena Vicens: "I totes rient, i totes 'àvia, pinta, posa't més cap dalt, posa't més cap baix...' I això ha sigut una felicitat per mi."

 

 

La seva neta, Marina Mallol, també hi ha participat: "Era com veure-les felices de tornar a pintar com pintaven a la seva infància, suposo, perquè ara no tenen temps de pintar. Veure-les felices!", explica.

Rita Pastor: "I pensar que els meus nets i els besnets que tinc puguin dir 'mira l'àvia també hi va col·laborar, aquí'. És que pel barri ho faria tot."

 

I per al record quedarà una instantània de joves i grans amb un projecte comú, que segur que no acaba aquí, perquè encara els queden moltes ganes de plasmar molts més dibuixos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut