Viena

Àustria es planteja aixecar una tanca a la frontera alpina amb Itàlia

Després del triomf de la ultradreta a la primera volta de les presidencials, el Parlament austríac aprova una llei que permet decretar l'estat d'emergència migratòria per restringir el dret d'asil

RedaccióActualitzat

El Parlament d'Àustria ha aprovat una llei que permetrà, en cas necessari, decretar un estat d'urgència migratori i restringir el dret d'asil. El govern es planteja, a més, aixecar una tanca de 400 metres al pas alpí del Brenner, a la frontera amb Itàlia. Unes mesures per blindar el país que coincideixen amb el triomf recent de la ultradreta a la primera volta de les eleccions presidencials.

L'ONU i les ONGs ja han denunciat aquestes mesures, que tampoc agraden gens a Itàlia. Les autoritats austríaques han demanat fer controls sobre el flux d'immigrants ja en territori italià i en els trens que viatgin cap a Àustria, i Viena instal·larà a la frontera una barrera metàl·lica de 400 metres que col·locarà només en el cas d'afluència massiva de refugiats, molt possiblement quan arribi l'estiu. Àustria preveu l'entrada al seu país de 300.000 immigrants aquest any. En cas de necessitat podria intervenir-hi fins i tot l'exèrcit.

Al pas del Brenner hi haurà 250 agents de servei. El trànsit per carretera estarà canalitzat i dividit per a cotxes i camions, i es reduirà la velocitat pels controls, una circumstància que provocarà llargues cues. El trànsit ferroviari serà, però, el més perjudicat en els retards.

El primer ministre italià, Matteo Renzi, s'ha mostrat contrariat per aquesta decisió de les autoritats austríaques. Ha afirmat que la possibilitat de tancar el pas del Brenner vulnera les normes de la Unió Europea i va contra la història, la lògica i el futur.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut