Augmenten els divorcis entre parelles de més de 60 anys

Des de l'any 2000 s'han multiplicat per 4 els divorcis dels més grans de 60 anys i per 7 dels més grans de 70

RedaccióActualitzat

Els divorcis a la tercera edat s'han disparat els últims anys. Des de l'any 2000 s'han multiplicat per 4 en persones de més de 60 anys i han passat dels 725 als gairebé 3.000 divorcis. 

Passa el mateix en les persones més grans de 70: aquí, el nombre de divorcis s'ha multiplicat per 7

L'allargament de la vida i els canvis en la concepció de la parella són dues de les causes que poden explicar l'augment dels divorcis a la tercera edat. 

 

 

Les diferències de gènere influeixen en la decisió de separar-se. La sociòloga Ana Maria González explica que els que més se separen són els homes i normalment són ells els que tenen parelles més joves. 

"La major part dels homes, un cop divorciats, tornen a buscar una altra parella. Les dones sembla que no es tornen a casar tant  com els homes i tenen més dificultats per trobar una nova parella."

Maria Eugènia Gay, degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, assegura que en els processos judicials s'intenta que els dos cònjuges quedin en una situació econòmica favorable en tots dos casos. 

"El que es procura és protegir aquell cònjuge que ha quedat més desafavorit. I, per això, existeix la figura de la pensió compensatòria amb què es tracta d'equilibrar aquesta diferència econòmica en què hagi quedat cada un dels cònjuges."

La dona continua sent majoritàriament, encara ara, la part de la parella que ha tingut una menor font d'ingressos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut