Atrapats tota la nit a la C-25, a Sant Bartomeu del Grau

Un camió que ha quedat travessat ha impedit arribar la màquina llevaneu i ha obligat una cinquantena de conductors a passar la nit a la carretera

Actualitzat

Fins a aquest dimarts al matí no s'ha restablert la circulació a la  C-25 a Santa Coloma de Farners en tots dos sentits. A Sant Bartomeu del Grau, a Osona, un accident ha obligat a tallar la via i ha deixat atrapats una cinquantena de persones que han hagut de passar la nit en els seus vehicles.

 

 

Fins a la matinada no ha pogut ser retirat el camió i els vehicles han pogut començar a avançar per un sol carril. Els camions tenen restringida la circulació.

 

 

 

 

Atrapats durant la nit

Un camió que va quedar travessat a la via va impedir que arribessin les màquines llevaneu. Això ha fet que no es pogués circular en cap dels dos sentits i els Mossos d'Esquadra han desviat els vehicles. Alguns, un cinquantena, però, han quedat atrapats. A mitjanit, hi havia cinc centímetres de neu a la calçada i la temperatura era de cinc graus sota zero. Alguns conductors han hagut de passar la nit dins els vehicles, i d'altres han tingut molts problemes per circular. Isma Martínez és un dels conductors que ha quedat atrapat a Sant Bartomeu del Grau i que han passat la nit com han pogut.

"Ens hem organitzat una mica per deixar un carril lliure perquè passés la màquina però no s'hi ha acostat ningú. Entre tots ens intentem ajudar. Portem gasoil, de moment no crec que ningú vagi just. La gent fa parar els cotxes i de tant en tant veus que els torna a engegar. Estem a menys tres graus i mig i no para de nevar."

Altres com el grup d'amics que veuen a la fotografia, que no podien avançar per culpa de la neu, s'ho han pres amb filosofia i han fet el que segurament no havien fet mai: jugar a futbol al mig de la calçada.

 

C-17

A la C-17, a l'altura dels polígons industrials de Tona, hi ha hagut restriccions de trànsit: diversos cotxes s'han hagut d'aturar per falta de cadenes i s'ha acabat produint un important embús, amb camions de gran tonatge a la via.

 

 

Tot i així, poc abans de la mitjanit, les màquines llevaneu han retirat la neu i els camions han pogut començar a circular lentament.
A hores d'ara, a la C-17 continua sent obligatori l'ús de cadenes a Malla i no es permet la circulació de vehicles pesants.

 

 

AP-7

Una altra de les vies afectades ha estat l'AP-7, tot i que a hores d'ara ja s'hi pot circular sense problemes. Ahir a la nit hi va haver dificultats a gairebé 50 quilòmetres de l'autopista, entre Maçanet de la Selva i Granollers, per neu i gel a la calçada. Això va dificultar molt el trànsit i els Mossos es van veure obligats a restringir-hi l'accés a camions i autocars.

Cadenes

A banda de la C-17 a Malla, calen cadenes per circular a tres vies més, totes secundàries: la B-522 entre Vic i Manlleu, la BV-5031 Arenys de Munt i la BV-5114 Campins.

La C-25 ja ha estat oberta al trànsit amb l'obligació de l'ús de cadenes i la prohibició de circular als vehicles de gran tonatge a Santa Coloma de Farners, en direcció a Vic, i a Avinyó en direcció Girona. També hi ha altres vies on la neu i el glaç a la carretera obliguen a circular amb precaució.

 


El pla Neucat es manté activat i es recomana no sortir a la carretera si no és imprescindible, perquè la neu pot agafar en cotes molt baixes. A la Garrotxa, ha agafat amb força i ha deixat gruixos considerables. Ahir es van viure retencions i dificultats a les carreteres en hora punta quan tothom tornava cap a casa. Les màquines van treballar sense descans.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut