Combatents de les Forces Demnocràtiques Sirianes entrant a Raqqa (Reuters)
Combatents de les Forces Demnocràtiques Sirianes entrant a Raqqa (Reuters)
Raqqa

Atac final de les Forces Democràtiques Sirianes a Raqqa, capital d'Estat Islàmic

Aquesta coalició, formada per milícies kurdes i àrabs amb el suport dels Estats Units, intenta doblegar l'última línia de defensa amb què els jihadistes resisteixen al centre de la ciutat siriana.

Actualitzat

Les Forces Democràtiques Sirianes comencen l'assalt final a Raqqa, capital "de facto" d'Estat Islàmic. Aquesta coalició, formada per milícies kurdes i àrabs, amb el suport dels Estats Units, intenta doblegar l'última línia de defensa amb què els jihadistes resisteixen al centre de la ciutat siriana.

La coalició espera poder anunciar l'alliberament total de la ciutat en qüestió de dies. Fa tres anys que Estat Islàmic va conquerir Raqqa i la va convertir en capital de l'autodeclarat califat a l'Iraq i Síria. Des d'aquest estiu, però, és una ciutat assetjada, i els jihadistes hi van perdent terreny progressivament.

 

 

En les últimes hores, hi ha hagut intercanvi de trets entre soldats turcs i jihadistes en territori sirià. L'exèrcit turc ha concentrat forces especials equipades i tancs, a la frontera amb Síria, disposats a fer-hi una incursió.

El president turc Erdogan ha assegurat que el seu país ha d'entrar a les províncies nord-occidentals sirianes d'Afrin i d'Idlib, per evitar que el terrorisme arribi al Mediterrani.

Mentrestant, l'ambaixada nord-americana a Ankara ha anunciat la suspensió temporal d'emissió de visats per viatjar als Estats Units. Volen minimitzar el nombre de visitants a les seves legacions a Turquia per motius de seguretat.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut