Brussel·les

Ashton viatjarà aquesta setmana a Kíev per promoure una solució política a la crisi

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha demanat al president d'Ucraïna, Víctor Ianukóvitx, que respecti les llibertats civils durant les massives manifestacions de l'oposició, i que busqui el diàleg i una solució a la crisi que viu el seu país.

RedaccióActualitzat

L'alta representant de la Política Exterior de la Unió Europea, Catherine Ashton, viatjarà a Kíev aquesta mateixa setmana per promoure una resolució de la crisi a Ucraïna, que aquest diumenge ha viscut un dels moments àlgids, amb la concentració que centenars de milers d'ucraïnesos proeuropeus han fet a la capital.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha demanat al president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, que respecti les llibertats civils durant les massives manifestacions de l'oposició, que s'actuï amb la "màxima contenció" per evitar una escalada de la violència en les protestes i que es busqui una solució a la crisi que viu el seu país.

Barroso hauria recordat a Ianukóvitx la necessitat de diàleg amb l'oposició i la societat civil.

Després de la plantada del president ucraïnès i de les multitudinàries protestes que aquest gest ha provocat, Europa ha decidit moure fitxa per promoure una solució política a les actuals tensions.

Ucraïna està dividida entre els que aposten per acostar-se a Occident amb l'adhesió a la Unió Europea i els prorussos, que defensen la seva principal font d'energia. La Unió Europea no ha tingut prou pes polític ni econòmic per crear consens en aquest país, a cavall dels dos móns, després de cinc anys de receptar retallades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut