Lanzarote

Arriben quatre menors magrebins i 20 d'adults en una "patera" a Lanzarote

Mentre que l'estat espanyol lluita a la UE per rebre suport per combatre la immigració il·legal, el degoteig d'estrangers irregulars no s'atura. Una "patera" amb 24 estrangers a bord, quatre de menors, ha desembarcat a l'illa de Lanzarote aquesta matinada. Personal sanitari n'ha traslladat dos a centres sanitaris. Aquest grup d'indocumentats s'afegeix als 230 que van arribar ahir a les Canàries en tres "cayucos". Dues barcasses amb prop de 300 "sense papers" es dirigeixen cap a l'illa italiana de Lampedusa.

Actualitzat
Després de l'estira-i-arronsa mantingut en la cimera informal de ministres de Justícia i Interior dels Vint-i-cinc, la Unió Europea ha ofert ajuda a Espanya amb la condició que sigui més àgil en les repatriacions d'immigrants en situació irregular. No en va, les crítiques a la política migratòria del govern de Zapatero han plogut des d'Alemanya, que ha avisat que demanarà ajudes per a la seva immigració si Espanya en rep pel mateix motiu, i Àustria, que ha descrit el procés de regularització espanyol com a efecte crida.

Mentre els mandataris europeus discuteixen, l'aixeta del flux migratori no es tanca. A la platja de Los Charcos, a Lanzarote, han arribat 24 estrangers aquesta matinada, quatre d'ells menors. Segons el personal sanitari, dos dels indocumentats han estat traslladats a l'Hospital General de Lanzarote i a un centre de salut. La Guàrdia Civil n'ha detingut la resta, que havien localitzat a través de radars quan eren a dues milles i mitja de terra.

Les Canàries van rebre ahir 230 estrangers a bord de 3 "cayucos". Les dues primeres embarcacions, que transportaven 72 persones, van arribar a Gran Canària, i l'última la van remolcar fins a l'illa de Tenerife, amb 158 indocumentats.

No només les costes espanyoles reben l'allau migratòria. Guardacostes italians escorten una barcassa amb 230 immigrants que s'aproxima a Lampedusa, cap a on també es dirigeix una segona llanxa pneumàtica amb una cinquantena de persones a bord, segons fonts oficials. Ahir a la nit, una tercera embarcació va atracar a l'illa.
Anar al contingut