Barcelona

Arriba el primer "smart parking" a Barcelona

Una app per al mòbil informarà de la disponibilitat de les 500 places d'aparcament que s'habilitaran

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per instal·lar el primer aparcament intel·ligent de la ciutat, que comptarà amb 500 places i estarà ubicat a la zona compresa entre la Gran Via de Carles III, l'avinguda Sarrià i la Travessera de les Corts.

Fins ara s'han començat a instal·lar els sensors que permetran oferir informació en xarxa a través d'una aplicació per al mòbil, que indicarà el nombre de places disponibles en àrea blava o verda, càrrega i descàrrega, taxis i estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

Es preveu que la instal·lació dels sensors acabi el mes de desembre, i a partir de llavors s'iniciarà una fase de proves durant la qual usuaris potencials provaran l'aplicació mòbil dissenyada. El sistema informarà i orientarà els conductors de la disponibilitat de places d'estacionament, amb l'objectiu d'evitar desplaçaments innecessaris a l'hora de buscar aparcament. També s'espera reduir les emissions de CO2 i estalviar temps i millorar la qualitat de vida del ciutadà, alhora que el medi ambient i el funcionament de la ciutat.

Tot aquest procés, tant d'instal·lació com de proves, ha de durar uns 9 mesos i té un cost de 140.000 euros. Es preveu inaugurar-lo de manera oficial el proper mes de juliol.

S'ha triat aquesta zona per al primer "smart parking" perquè combina activitat comercial i empresarial i s'hi poden contrastar diferents usos, segons l'ajuntament.

L'empresa encarregada de l'execució del projecte ha estat Abertis Telecom, que hi instal·la la tecnologia Fastprk de l'empresa catalana Worldsensing.
Anar al contingut