Arresten 680 migrants a Mississipí en la batuda més important de la dècada
Agents d'Immigració, durant les detencions d'aquest dimecres (@ICEgov)
Jackson

Arresten 680 migrants a Mississipí en la batuda més important de la dècada

Immigració decidirà si els tanca en centres de detenció o els deixa en llibertat a l'espera que els tribunals dictaminin si es poden quedar als EUA

Actualitzat

Les autoritats migratòries dels Estats Units han detingut uns 680 migrants indocumentats a l'estat de Mississipí, fet que suposa la batuda més important en l'última dècada.

Aquests gairebé 700 migrants detinguts passaran ara a disposició del Servei d'Immigració i Control de Duanes (ICE, en les seves sigles en anglès). L'organisme haurà de decidir si els tanca en un centre de detenció fins que siguin deportats als seus països d'origen o si, al contrari, els deixa en llibertat mentre la justícia decideix si es queden o no al país.

L'agent responsable de l'operació ha explicat que els fills de les persones detingudes passaran sota la custòdia d'algun familiar als Estats Units i, en altres casos, els pares quedaran en llibertat perquè puguin cuidar dels menors mentre es resolen les seves sol·licituds d'asil.

 

L'operació migratòria més important en un únic estat

Ho ha anunciat el fiscal del districte sud de l'estat, Mike Hurst, en roda de premsa:

"Avui, a set llocs diferents de sis ciutats de Mississipí, els agents han executat ordres de registre administratives i criminals que han acabat amb la detenció d'aproximadament 680 migrants irregulars."

 

 

El fiscal ha dit que es tracta de la batuda més important, com a mínim, en una dècada i, a més, ha assegurat que és "l'acció de les forces de l'ordre més gran en un sol estat de la història dels Estats Units".

"Som un país d'immigrants, però també som un país de lleis i continuarem fent-les complir. Donem la benvinguda a la gent d'altres països, però han d'obeir les nostres regles, han de venir aquí legalment. O, si no, aleshores no haurien de venir."

 

Detencions al lloc de treball

Les detencions s'han fet als llocs de treball dels migrants, majoritàriament plantes de processament d'aliments.

Amb l'arribada de l'administració Trump s'han incrementat les detencions de migrants a la feina: l'any fiscal 2018, l'ICE va iniciar 6.848 investigacions sobre aquesta qüestió, la qual cosa suposa un augment de més del 300% respecte al període anterior, quan hi va haver 1.691 investigacions.

 

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsTrump Estats Units
Anar al contingut