Schwarzenegger, exgovernador republicà de Califòrnia, ha tornat a criticar Donal Trump

Arnold Schwarzenegger i el passat nazi del seu pare: "El va absorbir un sistema d'odi"

Gustav Schwarzenegger va morir el 1972 i el cèlebre actor el recorda com un home "violent, alcohòlic i desfet per dins"

RedaccióActualitzat

L'actor i exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger, de 75 anys, té un passat familiar fosc i complicat. El seu pare, Gustav Schwarzenegger, va militar al partit nazi, liderat per Adolf Hitler, durant la Segona Guerra Mundial.

Ja s'hi havia referit en altres ocasions i l'havia descrit com un home violent i alcohòlic, però ara ha aprofundit en aquests aspectes de la seva vida en una entrevista emesa dimecres al canal nord-americà CNN.

L'intèrpret de "Terminator" ha donat detalls del que anomena "taca familiar" per intentar lluitar contra l'antisemitisme, una tendència a l'alça als Estats Units. Ara ha explicat que el seu pare va lluitar en batalles cruentes, com les invasions de França o Polònia.

"Ell i molts milions d'homes van ser absorbits per un sistema d'odi a través de mentides i enganys. Ja hem vist on ens porta. Penso en les atrocitats que van passar, en els milions de persones que van morir."

En conversa amb la presentadora de l'espai, Dana Bash, ha afirmat que el seu pare estava "desfet per dins". L'actor ha afegit:

"He vist massa gent que llençava el seu futur per la borda a causa de creences plenes d'odi. Deixeu que us digui que, a més de la culpa i les ferides, se sentien com autèntics perdedors."

 

Una campanya contra l'odi

Schwarzenegger ha parlat obertament de la relació que va tenir amb el seu progenitor, sobretot durant la seva infantesa a Àustria. Ho ha fet en el marc d'una campanya contra els delictes d'odi i l'antisemitisme. A més, ha gravat un vídeo que de seguida s'ha difós massivament.


A l'entrevista amb la CNN, el protagonista de "Conan el Bàrbar" també ha deixat frases per a l'esperança per als qui ja estiguin en grups propers a l'extrema dreta i a la xenofòbia: "Vull que tothom sàpiga que encara té la possibilitat de canviar de camí i tenir una vida correcta."

 

Crítiques a Donald Trump

A l'entrevista, l'exgovernador republicà també ha parlat de l'expresident Donald Trump. Considera que no hi ha cap possibilitat que torni a guanyar, encara que arribés a encapçalar una candidatura presidencial de cara als comicis del novembre del 2024.

L'actor l'ha criticat en altres ocasions i va fer un vídeo viral en què parlava de l'assalt al Capitoli, el 6 de gener del 2021. De fet, el va comparar amb la Nit dels Vidres Trencats del 1938, la sèrie d'atacs nazis contra els jueus que va ser el preludi de la Segona Guerra Mundial.

Schwarzenegger pertany al Partit Republicà, però té vincles amb el Partit Demòcrata, ja que va estar casat amb la neboda d'uns dels grans representants de la formació.

Culturista, actor i polític

Nascut a Àustria, Schwarzenegger va arribar als Estats Units quan tenia 21 anys. Es va dedicar al culturisme i va arribar al capdamunt, amb el títol de Míster Olympia. El va revalidar en set ocasions.

Quan en tenia 23 es va estrenar en el món del cinema, amb la pel·lícula "Hèrcules a Nova York" (1969). El seu pare, Gustav, va morir tres anys després, quan Schwarzenegger estava començant una carrera que va despuntar a la dècada dels 80, amb la saga de "Terminator".

 

ARXIVAT A:
Viral Estats UnitsCinemaRacisme
Anar al contingut