Arnold Schwarzenegger amb l'espasa de Conan en un dels moments èpics del seu discurs
Arnold Schwarzenegger amb l'espasa de Conan en un dels moments èpics del seu discurs

El contundent missatge d'Arnold Schwarzenegger contra Trump i l'assalt al Capitoli

L'actor i exgovernador compara l'assalt al Capitoli amb la Nit dels Vidres Trencats del nazisme en un missatge èpic en què fins i tot recupera l'espasa de Conan

RedaccióActualitzat

Arnold Schwarzenegger té un missatge per als assaltants al Capitoli el dia de Reis: "No guanyareu." En un missatge de set minuts difós per les xarxes socials, l'actor i exgovernador de Califòrnia carrega contra Donald Trump i els seus partidaris i els acusa de posar en joc la democràcia americana.

 

Amb un to dur, per sobre d'una música èpica i un fons amb una bandera americana, l'actor de "Terminator" recorda les seves arrels austríaques per comparar el que va passar el 6 de gener amb la Nit dels Vidres Trencats, la coneguda persecució nazi contra els jueus la nit del 9 de novembre de 1938 que va acabar amb més de 90 morts, sinagogues incendiades i 30.000 detinguts.

Schwarzenegger compara l'actuació dels nazis aquella nit amb la dels Proud Boys, el grup supremacista blanc que va ser un dels protagonistes de l'assalt a l'edifici del Congrés.

"Dimecres va ser el Dia dels Vidres Trencats als Estats Units. Però la turba no només va trencar els vidres de les finestres del Capitoli. Van fer miques els ideals que donàvem per segurs."

Schwarzenegger, que pertany al Partit Republicà però està casat amb la neboda d'uns dels grans representants del Partit Demòcrata, va néixer a Àustria el 1947 i recorda com era la seva infantesa "en un país que havia perdut la seva democràcia". L'actor i polític dibuixa un país "d'homes trencats" per la seva participació en el "règim més maligne de la història", en referència al nazisme. Schwarzenegger fins i tot revela que el seu pare bevia i maltractava la família, diu que com a conseqüència del que va fer durant el nazisme.

"Tota va començar amb mentides, mentides, mentides i intolerància."

L'actor descriu aquesta situació i admet que té por del que "pot passar als Estats Units". Assegura que Trump ha buscat "capgirar els resultats electorals" i "un cop d'estat enganyant la gent amb mentides". Schwarzenegger alerta: "Sé on porten aquestes mentides."

 

L'espasa de Conan i la democràcia americana

Malgrat aquest to contundent, Schwarzenegger no té cap dubte que la democràcia americana se'n sortirà. I per demostrar-ho ha recuperat una relíquia de la seva carrera: l'espasa de "Conan", la pel·lícula que va protagonitzar el 1982 i que el va fer famós. Diu que la democràcia és com la seva espasa:

"Com més trempes una espasa més forta es fa. La nostra democràcia és com l'acer d'aquesta espasa."

L'actor veu un futur amb uns Estats Units més forts: "Ara sabem què es pot perdre."


Passar comptes

Schwarzenegger també vol fer pagar els responsables de la situació. Diu que Trump "aviat serà tan irrellevant com un tuit vell", però que cal pensar què es fa "amb els que han permès les seves mentides i traïcions".

"Trump és un líder fallit, la història el recordarà com el pitjor president."

Arnold Schwarzenegger acaba el seu missatge desitjant encerts i grans èxits al president ja proclamat, Joe Biden: "Si tu triomfes, tots triomfem."

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsEstats UnitsTrump
Anar al contingut