Imatge d'arxiu de l'exprimer ministre israelià Ariel Sharon
Sharon va patir un vessament cerebral el 2005 i va quedar en coma poc després
Pròxim Orient

Ariel Sharon torna a l'hospital després de passar dos dies amb la seva família

L'exprimer ministre israelià Ariel Sharon torna a estar ingressat. Una ambulància l'ha traslladat a un centre hospitalari des del seu ranxo al sud del país després de passar 48 hores amb la seva família. Sharon està en coma des del 2006, quan va patir un infart cerebral. Els metges havien permès el seu trasllat a la casa familiar per comprovar si el podien tractar des d'allà en lloc d'un hospital. Tot i que l'exprimer ministre no ha empitjorat, han preferit tornar a portar-lo a un hospital de Tel Aviv per monitoritzar les seves constants.

Actualitzat
Ariel Sharon fa cinc anys que està en un coma perllongat. Les seves respostes als estímuls són mínimes i, segons els metges, no hi ha cap previsió que algun dia pugui sortir del coma.

Sharon va patir un infart cerebral el 18 de desembre del 2005. Tres setmanes després l'operaven d'urgència i va quedar en coma. Des de llavors, el que va ser primer ministre israelià no ha tornat a despertar-se. Ha passat tot aquest temps hospitalitzat, fins que el 12 de novembre se'l va traslladar a la seva granja, al desert del Negev. La intenció dels metges és que Sharon pugui rebre atenció íntegrament a casa. Ara estava en un període d'adaptació que el podia fer tornar puntualment a l'hospital.

Heroi o criminal de guerra?

Vist per molts israelians com a heroi de guerra i per molts palestins com a criminal de guerra, sobretot per la massacre de Sabra i Xatila, Sharon va accedir a la presidència del Likud el 1999. Contrari als acords de pau d'Oslo, la seva visita a l'esplanada de les mesquistes l'any 2000 va marcar l'inici de la segona Intifada. Primer ministre des del 2001, va acabar fundant un nou partit, el Kadima, amb el qual va governar fins al 2006, quan va quedar en estat vegetatiu.
Anar al contingut