Frame del vídeo distribuït pel govern en el qual es reivindica el dret a fer topless

"Aquest mugró és lliure, aquest no": el govern reivindica el dret a fer topless

El Departament d'Igualtat i Feminismes denuncia que les dones hagin de tapar-se els pits en alguns llocs on els homes poden mostrar-los

Redacció/AgènciesActualitzat

El Dia Mundial del Topless és un esdeveniment anual que vol donar suport al dret de les dones per anar en topless en públic. Se celebra des del 2007, tot i que el grup fundador va néixer dos anys abans, quan una activista va ser arrestada per fer topless en públic a Nova York.

Amb motiu d'aquesta jornada, que se celebra el diumenge més proper al 26 d'agost, el Departament d'Igualtat i Feminismes ha publicat un vídeo en què denuncia que les dones hagin de tapar-se els pits en alguns llocs on els homes poden mostrar-los.


El vídeo ensenya tan sols un pit masculí al descobert. El de la dona apareix tapat amb una mà, fet que ha generat malestar a les xarxes socials.

El vídeo ha estat distribuït a través de les xarxes socials, algunes de les quals censuren els mugrons de dones.

"Aquest mugró és lliure, aquest no", constata la campanya, que denuncia que "la sexualització del cos de les dones comença des de ben petites".

"Que ens hàgim de cobrir el pit és una discriminació. En el dia mundial del topless, reivindiquem l'alliberament dels nostres cossos."

Finalment, s'observa una nena petita amb un bikini de dues parts. La campanya conclou amb una part de dalt de bikini tirada a terra al costat d'una piscina. "Per això, en el dia mundial del topless, et recordem els teus drets".

 

ARXIVAT A:
FeminismeDrets humans
Anar al contingut