Apple liquida iTunes i el substituirà per tres apps de música, vídeo i podcast
Apple també ha presentat novetats pels ordinadors Mac

Apple liquida iTunes i el substituirà per tres apps de música, vídeo i podcast

Els inversors aposten per les aplicacions de l'App Store davant la caiguda de vendes d'iPhones

Actualitzat

Apple ha anunciat que retirarà la seva icònica aplicació musical, iTunes, i la substituirà per tres aplicacions independents: una per a música, una per a contingut de vídeo i televisió i una per escoltar podcasts. iTunes va ser introduït als dispositius d'Apple el 2001 pel cofundador de la companyia Steve Jobs, per poder de carregar cançons al flamant iPod. L'app va anar guanyant a poc a poc més funcions, com ara permetre els usuaris gestionar música i pel·lícules, còpies de seguretat i actualitzacions per a iPhone i iPad.

També els usuaris dels ordinadors Mac tindran aquestes tres aplicacions que absorbeixen la majoria de funcions que iTunes tenia assignades. Un dels canvis més notables és que, per sincronitzar i fer còpies de seguretat dels dispositius, s'haurà de fer servir el Finder, el menú principal de l'ordinador.

L'altra aplicació innovadora que ha anunciat la companyia que dirigeix Tim Cook és Find My. Servirà per localitzar un ordinador, encara que estigui apagat, en cas de robatori o pèrdua. A través d'un senyal bluetooth identificarà la posició de dispositius propers per localitzar el Mac en qüestió.

Craig Federighi, vicepresident de software durant la Conferència Anual d'Apple a Califòrnia (Reuters)


L'App Store surt al rescat de l'iPhone

Apple ha anunciat el tancament d'iTunes als desenvolupadors d'aplicacions que s'han reunit a San José, Califòrnia, en el marc de la conferència anual que reuneix els professionals que creen apps per la companyia. I és que, amb la davallada de vendes d'iPhone, els inversors aposten pel negoci de l'App Store, la botiga d'aplicacions i serveis d'Apple, que l'any passat va generar més de 37.000 milions de dòlars.

Tot i la patacada en vendes d'Iphones, les vendes de telèfons i de tauletes són deu vegades superiors a les dels ordinadors Mac. Això ha provocat que els desenvolupadors d'aplicacions se centrin en crear app per aquests dispositius enlloc de pels ordinadors.

Per fer front a això, Apple ha anunciat una actualització del Mac Pro, un ordinador d'alta potència destinat a usuaris professionals com ara editors de pel·lícules que pot arribar a costar 6.000 dòlars. El Mac Pro mai ha sigut un èxit de vendes, però el dispositiu és important per a la imatge d'Apple com a líder en tecnologia i per retenir els creatius de prestigi que Jobs va guanyar a Microsoft.

ARXIVAT A:
AppleTecnologia
Anar al contingut