La pantalla de l'Apple Watch es controla des de la rodeta lateral. (Foto: Apple)
La pantalla de l'Apple Watch es controla des de la rodeta lateral. (Foto: Apple)
Cupertino

Apple aposta pel pagament per telèfon amb els iPhone 6 i s'estrena al món dels rellotges amb Apple Watch

L'empresa californiana fa públics els seus nous models de "smartphone", dissenyats per fer pagaments amb només el telèfon, i presenta el rellotge intel·ligent Apple Watch

RedaccióActualitzat

Més grans, prims, ràpids i de forma arrodonida. Així són els nous "smartphones" iPhone 6 i iPhone6 Plus, que Apple ha presentat amb la pompa habitual aquest dimarts, en un acte encapçalat pel conseller delegat de la companyia, Tim Cook. En l'acte també s'ha pogut veure l'Apple Watch, l'aposta de la marca en el terreny dels "smartwatches" o rellotges intel·ligents.

Respecte a l'aspecte extern, els iPhone 6 són més grans que els seus predecessors. El model 6 compta amb pantalla de 4,7 polzades (138x66 mm i 6,9 de gruix), mentre que el 6 Plus la té de 5,5 (158x78 mm i 7,1 de gruix). Tant l'un com l'altre són més grans i alhora més fins que l'iPhone 5, que mesura 124x59 mm i té un gruix de 7,6 mm.

Físicament, els dos models continuen la línia dels seus predecessors, tot i que tenen els cantons més arrodonits i el botó de bloqueig passa al lateral dret. La pantalla és retina HD display. 

L'iPhone 6 té una càmera de 8MP i permet captar 10 imatges per segon, perquè llavors l'usuaris pugui escollir la que li agradi més. A més, inclou un estabilitzador per evitar les fotos borroses. Segons la companyia, millora de forma substancial la captació de vídeo i els usuaris podran jugar amb vídeos a càmera lenta. També incorpora un baròmetre. Els terminals funcionen amb l'última versió del sistema operatiu d'Apple, l'iOS8.

Pel que fa al preu, l'iPhone 6 costarà entre els 199 dòlars de la versió de 16GB i els 399 de la de 128GB, per a contractes de dos anys, segons ha informat l'empresa de la poma. En el model més gran, el cost oscil·la entre els 299 i els 499 dòlars. El nou "smartphone" d'Apple sortirà al mercat el 19 de setembre a països com els EUA, el Regne Unit, França o Alemanya, i es podran encarregar des del dia 12.

A Espanya no estarà disponible fins al cap d'unes setmanes. El model de 4,7 polzades lliure costarà entre 699 o 899 euros, mentre que el de 5,5, oscil·larà entre els 799 i els 999. 

 

 

Respecte al nou iPhone, Apple hi integra per primer cop el sistema NFC en un dels seus telèfons intel·ligents. Aquest sistema serveix per intercanviar dades entre dispositius, per poder pagar de forma segura a través d'internet. El sistema està basat en la "tokenització", una forma de protegir les dades de pagament per la xarxa que permetrà convertir el telèfon en una mena de moneder virtual. De fet, Tim Cook ha assegurat que els nous models estan pensats per fer desaparèixer el portamonedes.

Amb aquest nou sistema, els usuaris podran fer compres simplement passant el telèfon per un sensor i deixant l'empremta dactilar. Apple estrena el sistema Apple Pay amb Visa, American Express i Master Card i ha anunciat que està negociant amb grans multinacionals com Disney, Sephora, Nike o Starbucks perquè els clients puguin pagar amb aquest sistema. En la presentació han destacat que, pensant en la seguretat de l'usuari, no s'emmagatzemarà el número de la targeta de crèdit i es podran desactivar els pagaments des de "Find my Phone".

L'Apple Watch, primer producte nou de l'era Cook

La marca de la poma també ha presentat l'Apple Watch, que, segons Cook, és l'aparell "més personal" que hagi creat mai l'empresa tecnològica. Aquest dispositiu té una rodeta lateral des d'on es navega per la pantalla, que és tàctil. Estarà disponible en tres versions, des de plàstic fins a or de 18 quirats, i és personalitzable. Funcionarà amb els iPhone5 o superiors, es comercialitzarà a principis del 2015 i costarà un mínim de 349 dòlars.

Enviar el batec del cor a un amic o rebre la notificació d'un missatge amb un copet al canell són algunes de les coses que es poden fer amb aquest aparell que incorpora l'assistent digital Siri, per executar ordres per veu. Respondre missatges dictant, pagar amb Apple Pay, seguir una ruta amb Maps o controlar l'Apple TV són algunes de les funcions que permet el rellotge, que té sensors biomètrics i es carrega per inducció. 

Aquest rellotge intel·ligent és el primer producte nou de l'empresa des que va llançar l'iPad, el 2010, i també és la primera gran aposta des de Cook va assumir el lideratge de la companyia l'agost del 2011, poc abans de la mort de Steve Jobs. El llançament s'ha fet al Flint Center de Cupertino, el mateix lloc des d'on l'empresa va presentar el primer ordinador Mac, l'any 1984.

Amb aquest nou producte, Apple entra en la competició per liderar el segment de la informàtica de vestir, un camp on ja són Samsung, LG i Motorola.

Nou disc d'U2, de franc a iTunes

La roda de premsa d'Apple ha acabat amb l'actuació d'U2 i amb l'anunci que la banda publica un nou disc, "Songs of Innocence", que es pot descarregar de franc a iTunes fins al llançament oficial, previst per al 13 d'octubre. El grup irlandès ha estrenat en la presentació el primer "single" de l'àlbum, "Sirens".

Anar al contingut