Leibovitz en una imatge recent. (Foto: Reuters)
Leibovitz en una imatge recent. (Foto: Reuters)
Oviedo

Annie Leibovitz, guardonada amb el Príncep d'Astúries de la comunicació

La fotògrafa nord-americana, considerada la millor fotògrafa viva, s'ha imposat en les votacions finals del jurat a les candidatures de l'agència de fotografia Magnum i a la periodista anglesa Christiane Amanpour.

RedaccióActualitzat
La fotògrafa nord-americana Annie Leibovitz ha estat guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de la comunicació, segons han informat fonts de la fundació que atorga aquests premis.

Leibovitz (Connecticut, 1949), considerada la fotògrafa viva més important i la més ben pagada, ha treballat per a revistes com "Vanity Fair", "Rolling Stone" o "Vogue", per a les quals ha fet algunes de les seves portades més emblemàtiques, i ha retratat al llarg de la seva carrera mites com Mick Jagger, Michael Jackson, Bob Dylan o Bruce Springsteen.

Encara que és coneguda sobretot pels seus retrats de personatges famosos, com la famosa fotografia de Demi Moore embarassada, o els retrats grupals d'actrius de Hollywood, Leibovitz ha practicat també la fotografia documental i de paisatges, contractada per l'editorial Condé Nast Publications.

A més, recentment, va fotografiar la família Obama en una sèrie de retrats el 2009, poc després de la seva arribada a la Casa Blanca.

La fotògrafa nord-americana s'ha imposat en les votacions finals del jurat a les candidatures de l'agència de fotografia Magnum i a la periodista anglesa Christiane Amanpour.
Anar al contingut