El títol de la T-mobilitat
LA reducció de tarifes començarà després de l'estiu i s'acabarà a finals d'any (TMB)

Ampliació de la T-Jove als 30 anys: quan s'aplicaria i quanta gent se'n beneficiaria

Aquesta proposta del president Aragonès va lligada a les negociacions dels pressupostos de l'any que ve

RedaccióActualitzat

La T-Jove es vol ampliar fins als 30 anys. Aquesta és una de les propostes que el president Aragonès ha anunciat aquest dimarts en la seva intervenció en el debat de política general.

La T-Jove és la targeta trimestral bonificada per al transport públic, i ara se'n beneficien els joves de fins a 24 anys. Es calcula que la mesura tindrà un impacte de 30 milions d'euros i afectarà al voltant de 500.000 persones. 


Quan es podria aplicar l'ampliació d'edat?

Aquesta mesura depèn de les negociacions dels pressupostos de l'any que ve, és a dir, que s'incloguin en les partides del proper exercici els diners necessaris per poder assolir l'ampliació d'aquesta targeta trimestral. L'ampliació no arribaria abans del gener del 2023, com a molt aviat. 


Quant costa ara la T-Jove i quants viatges inclou?

Entre l'1 de setembre i fins al 31 de desembre els usuaris del transport públic poden beneficiar-se de la rebaixa de preus prevista en bona part dels títols de transport. En aquest sentit, la T-Jove té els següents preus en funció de les zones:

  • 1 zona: 40 euros
     
  • 2 zones 52,60 euros
     
  • 3 zones: 73,80 euros
     
  • 4 zones: 90,40 euros
     
  • 5 zones: 103,70 euros
     
  • 6 zones: 111,15 euros 

Sense la bonificació actual, el preu de cada abonament és del doble. La reducció del 50% del seu preu fins a finals d'any està subvencionada, en més o menys grau, pel govern espanyol, per la Generalitat i per l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta subvenció també afecta a la T-Usual i la T-Casual.

La T-Jove és un abonament personalitzat vàlid per fer un nombre il·limitat de viatges durant 90 dies consecutius des de la primera cancel·lació.

 

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut