Banyistes enmig de les restes romanes prenent el sol
Banyistes enmig de les restes romanes prenent el sol

Altafulla tanca unes restes romanes per impedir que els turistes hi prenguin el sol

Moltes persones hi passen per sobre per fer el camí de ronda

Actualitzat

Són úniques a la península Ibèrica i es consideren una joia arqueològica. Les restes romanes de les termes de Mar d'Altafulla formen part del patrimoni que es vol conservar.

Però la seva situació, arran de mar, i el fàcil accés han fet que a l'estiu aquestes restes s'omplin de turistes que hi prenen el sol o de persones que fan el camí de ronda passant per damunt de les mateixes termes.

Un panell informa de l'origen i el valor d'aquest vestigi, però això no n'impedeix l'ocupació.

Per mirar de preservar l'espai l'Ajuntament ha fet una actuació d'urgència: ha abalisat la zona per impedir que s'hi estiuegi i per fer més visible el patrimoni.
 

Operaris posant les balises per marcar la zona que s'ha de protegir

Ara caldrà que aquells que fan el camí de ronda també busquin un camí alternatiu per no trepitjar les termes romanes.

"Hi ha dues opcions: passar just per damunt de les restes romanes de les Termes de Mar i l'altra, fàcilment viable, és passar per l'escala que hi ha just al damunt. Creiem que a nivell d'accessibilitat és molt millor que la gent passi per les escales que no pas per damunt de la terma."

Les termes de Mar d'Altafulla formen part de la Vil·la Romana dels Munts, una zona residencial romana luxosa del segle II dC a Tarraco.

La restricció d'accés és un primer pas per impedir-ne la degradació i ara s'espera poder fer realitat el projecte del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per museïtzar tota la vil·la romana.

ARXIVAT A:
Patrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut