Els terrenys de Gàldar, on s'estava buscant la dona assassinada a Gran Canària (Efe/ Quique Curbelo)

Almenys 44 crims de violència masclista el 2020

S'investiguen dos assassinats masclistes més, un a Torrejón de Ardoz i un a Gran Canària

RedaccióActualitzat

El 2020 ha acabat amb dues dones mortes més, presumptament víctimes de la violència masclista. A Torrejón de Ardoz, a Madrid, la policia ha trobat els cossos sense vida d'una parella, de 37 i 28 anys, després de la trucada d'un veí que alertava que sentia crits. La primera hipòtesi indica que l'home hauria apunyalat la dona i després s'hauria suïcidat. A la casa hi havia els seus dos fills de 8 i 10 anys. 

A Gran Canària, al municipi de Gàldar, la policia investiga la mort d'una altra dona de 65 anys. Després que un amic en denunciés la desaparició, la Guàrdia Civil va trobar restes òssies enterrades en un solar al costat d'on vivia amb la seva parella. L'home es va entregar a la policia i va confessar el crim. 

De confirmar-se el cas de Torrejón de Ardoz serien 45 les dones assassinades el 2020. 

 

On demanar ajuda

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda, com el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït; no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut