260 persones moren a Algèria en estavellar-se un avió militar, segons la televisió estatal

Actualitzat

257 persones han mort a Algèria en estavellar-se l'avió militar en què viatjaven, segons ha informat la televisió estatal.

És la pitjor tragèdia aèria del país.

L'accident ha passat a l'exterior d'una base aèria situada 30 quilòmetres al sud de la capital, Alger, de la qual acabava d'enlairar-se.

Un fotògraf de l'agència France Presse ha explicat que les restes de l'aparell han quedat escampades i calcinades en una zona deshabitada a un centenar de metres de distància dels murs exteriors de la base.

 

Ara per ara, es desconeixen les causes de l'accident. 

Les víctimes són els 10 tripulants de l'aparell i 247 passatgers que es dirigien a Tindouf, al sud-oest d'Algèria, a tocar del Sàhara Occidental, on hi ha els camps de refugiats saharauis.

De fet, 26 de les víctimes del sinistre serien membres del Front Polisario, segons han explicat fonts de la direcció del moviment.

La major part dels passatgers, però, segons el Ministeri de Defensa, eren "personal de l'exèrcit i familiars seus".

Segons el ministeri, a més, diversos ferits han estat traslladats en un hospital militar.

 

 

El cap de l'estat major de l'exèrcit, el general Ahmed Gaïd Salah, que s'ha desplaçat fins al lloc dels fets, ja ha anunciat l'obertura "immédiata" d'una "comissió d'investigació per determinar les circumstàncies de l'accident".

Fonts militars han indicat a France Presse que l'aparell seria un Ilyushin Il-76, un quatrireactor de fabricació russa que pot tenir usos civils o militars. 

Les televisions algerianes han mostrat imatges de l'avió en flames, sota una espessa columna de fum. Centenars d'ambulàncies i vehicles dels bombers s'han desplaçat al lloc on s'ha estavellat.

En els últims anys, desenes de persones han mort en diversos accidents aeris d'aparells de l'exèrcit algerià. 

El més greu va passar el febrer de 2014, quan un Hercules C-130, fabricat per l'empresa nord-americana Lockheed, es va estavellar al mont Fortas, a 500 quilòmetres a l'est d'Alger. Transportava militars i familiars seus. Hi van morir 77 persones i hi va haver un únic supervivent. 

ARXIVAT A:
AlgèriaÀfrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut