Alliberen 25 dones en fer caure una xarxa que les obligava a prostituir-se i vendre droga
Ls dones alliberades estaven segrestades en pisos on les explotaven sexualment (Policia Nacional)

Alliberen 25 dones en fer caure una xarxa que les obligava a prostituir-se i vendre droga

La policia deté 14 membres de l'organització i els intervé drogues, armes i més de 280.000 euros en 8 pisos que tenien entre Sabadell, Ullastrell, Sant Andreu de la Barca i Barcelona

Actualitzat

La Policia Nacional desmantella una organització criminal que presumptament obligava dones a exercir la prostitució en pisos de cites de Sabadell, Ullastrell, Sant Andreu de la Barca i Barcelona.

En l'operació s'han alliberat 25 dones i s'han detingut els 14 membres de l'organització pels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, prostitució amb coaccions, tràfic d'estupefaents, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal. El jutge ha ordenat presó provisional per a dos dels detinguts.

La investigació va començar a principis d'aquest any, quan la Policia Local de Sabadell va saber d'un establiment del qual se sospitava que utilitzava dones víctimes de tràfic i explotació sexual. Es va comprovar que moltes d'elles havien estat enganyades i vivien segrestades i explotades sota amenaces.

L'organització disposava d'una extensa xarxa d'habitatges on les víctimes havien d'estar disponibles les 24 hores del dia, sense poder dormir ni descansar. Les controlaven amb càmeres de videovigilància i en moltes ocasions no rebien el salari acordat com a forma de càstig i per mantenir-les sota control.

Els integrants del grup també les obligaven a vendre drogues als clients, com cocaïna, marihuana, viagra i popper, per tenir més beneficis, segons fonts policials.

Com a resultat de les investigacions, els agents van entrar per fer escorcolls en 8 immobles on es va intervenir diferents quantitats de substàncies i potenciadors sexuals, així com dues armes curtes de foc, una escopeta d'aire comprimit, una catana i nombrosa munició.

També s'hi van trobar 282.000 euros en efectiu, diversa documentació relacionada amb els serveis sexuals que es prestaven, xecs i resguards d'enviaments de diners, juntament amb material de distribució i venda.

Han intervingut en l'operació agents de la UCRIF (Unitat Contra Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental) de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona, de la UIP (Unitats d'Intervenció Policial) i guies canins, així com la col·laboració de la Policia Local de Sabadell.

ARXIVAT A:
ProstitucióDroguesPolicia Nacional
Anar al contingut