Busquen la meitat dels passatgers fugits a Palma en aterrar per una emergència mèdica
Una de les persones detingudes després de fugir de l'avió (IB3)

Alliberats per la reforma de la sedició els migrants que van fugir d'un avió a Palma

La policia n'ha sol·licitat l'ingrés a un centre d'internament d'estrangers per expulsar-los

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Audiència Provincial de les Balears ha deixat en llibertat provisional els 22 migrants empresonats pel delicte de sedició després d'obligar a aterrar d'emergència a Palma un avió de la companyia Air Arabia el novembre de 2021.

Tot i això, fonts judicials asseguren a TV3 que la policia els ha tornat a detenir i els ha portat a un jutjat de guàrdia de Palma. El dubte és si el pròxim pas serà l'expulsió.

Amb la decisió d'alliberar-los, l'Audiència ja n'havia acordat la retirada del passaport, la prohibició de sortir de Mallorca i la sol·licitud de l'ingrés a un centre d'internament d'estrangers (CIE).

La petició d'alliberar-los l'havia fet el ministeri fiscal basant-se en la derogació del delicte de sedició pactada entre ERC i el govern espanyol, que va entrar en vigor la setmana passada.

El ministeri públic sosté que, d'acord amb els últims pronunciaments del Tribunal Suprem, els fets "no encaixarien en el delicte de desordres públics, de manera que el procediment continuaria pels delictes de coaccions". El delicte de sedició el preveia la llei de Navegació Aèria del 1964.


Aterratge per una suposada emergència mèdica

La Fiscalia reclamava una pena de cinc anys de presó per a cadascun dels 22 immigrants que van ser detinguts el novembre del 2021 després de l'aterratge forçós a l'aeroport de Palma d'un avió que cobria la ruta Casablanca-Istanbul, quan un passatger va assegurar que es trobava malament i, un cop a terra, part del passatge va fugir per la pista en una acció que presumptament haurien planificat en un grup de Facebook.

Des de l'hospital van confirmar que el passatger atès es trobava bé. De fet, l'home volia demanar asil i també es va escapar del centre hospitalari.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialMigracionsSedició
Anar al contingut