Un camió de repartiment de Correus
Un camió de repartiment de Correus

Alerten d'una nova estafa a través d'un mail que suplanta Correus

El correu explica que hi ha un paquet que no s'ha pogut entregar perquè la direcció consta com a incorrecta i que cal pagar 1,79 euros de costos d'enviament

Actualitzat
TEMA:
Consum

Rebre un correu electrònic de Correus és d'allò més habitual. Els serveis de missatgeria ja formen part del dia a dia de moltes persones, però cada cop més ho fan també les estafes, que se n'aprofiten. L'última, un mail que aparentment sembla de Correus, però que en realitat roba les dades bancàries dels que hi piquen.

Ho ha denunciat l'organització FACUA a través d'un comunicat que ha compartit a les xarxes socials. Assenyalen que es tracta d'un altre cas de phishing.

Per reconèixer l'estafa cal fixar-se, sobretot, en l'assumpte del correu, que diu així: "El seu número d'enviament està pendent". També hi apareixen uns números aleatoris que simulen el número d'enviament.

A dins del correu el cos explica que hi ha un paquet que no s'ha pogut entregar perquè la direcció consta com a incorrecta i que cal pagar els costos de l'enviament.

Si l'usuari que rep el correu accedeix a l'enllaç que conté, se'l redirigeix a una web falsa que simula ser la de Correus en què se li demana que introdueixi les dades de la targeta bancària per fer el pagament dels 1,79 euros i completar la direcció de lliurament.

Els estafadors se serveixen d'una petita quantitat, gairebé simbòlica, i d'una estètica idèntica a la de Correus com a esquer per captar les víctimes que, en molts casos, no dubten de la veracitat del missatge.

FACUA alerta que el propòsit de l'estafa és robar les dades de la targeta de crèdit dels usuaris, que queden en mans de ciberdelinqüents. Fa poc, l'empresa de missatgeria MRW també va ser víctima d'una altra estafa en la modalitat de smishing, un subtipus de phishing, però que en comptes d'utilitzar el correu electrònic per contactar amb les víctimes ho fa a través d'un SMS.

 

ARXIVAT A:
Consum
Anar al contingut