Alberto Garzón fa un pas al costat i no es presentarà com a diputat el 23J
Alberto Garzón fa un pas al costat i no es presentarà com a diputat el 23J (Europa Press)

Alberto Garzón plega com a coordinador d'Esquerra Unida i deixa la política

Ha enviat una carta a la militància el dia després de la investidura de Pedro Sánchez

Actualitzat

Alberto Garzón deixa la política. L'encara ministre de Consum en funcions i coordinador federal d'Esquerra Unida ha anunciat a través d'una carta a la militància que renuncia al seu càrrec al partit i abandona la política institucional, segons han avançat El País i ElDiaro.es.

De fet, Garzón ja no va anar a les llistes de Sumar a les eleccions generals del 23 de juliol.

Va assumir el càrrec com a coordinador del partit el 2016 i el seu mandat acabava el 2025, però ha decidit deixar-lo abans del termini previst.

L'anunci arriba el dia després que Pedro Sánchez hagi estat investit president del govern espanyol i quan s'està a l'espera de conèixer la composició del govern de coalició.

Polític i economista, el nom de Garzón va començar a sonar en les protestes del 15-M, el 2011, i va succeir Cayo Lara al capdavant d'Esquerra  Unida.

Garzón va arribar al Congrés dels Diputats mesos després, el novembre del 2011, en uns comicis que van donar la majoria absoluta al PP, en un context de plena crisi econòmica.

En aquell moment, va convertir-se en el parlamentari més jove de la cambra baixa. Natural de Logroño, té 38 anys.

Hores abans de l'anunci del seu comiat, Garzón feia balanç a les xarxes socials de la seva tasca al capdavant del Ministeri de Consum:

 

 

 

ARXIVAT A:
Congrés dels Diputats
Anar al contingut