La Rambla de Barcelona plena de gent aquest dissabte de pont
La Rambla de Barcelona s'ha tornat a omplir com feia mesos que no es veia (EFE/Alejandro García)

Aglomeracions al centre de Barcelona i de Madrid per les compres de Nadal

A Madrid, la policia ha regulat l'accés als carrers més cèntrics per evitar la massificació que es va viure el cap de setmana passat

Malgrat totes les recomanacions per la pandèmia, els centres de les grans ciutats tornen a registrar aglomeracions, en especial per Nadal. Els carrers més cèntrics de Barcelona i de Madrid s'han omplert aquest dissabte a la tarda pensant en les compres per a les festes. Les imatges demostren que és complicat mantenir la distància de seguretat, tot i que s'està a l'aire lliure. A l'interior de les botigues es mantenen les restriccions d'aforaments que han generat llargues cues a l'exterior.

Portal de l'Àngel ple de gent aquest dissabte de pont a Barcelona
Portal de l'Àngel ple de gent aquest dissabte de pont a Barcelona (EFE/Alejandro García)

Aquesta és la imatge dels voltants del Portal de l'Àngel. A l'entorn de la plaça de Catalunya la imatge ha estat similar. Ple de gent passejant o bé comprant a les botigues obertes.

Les limitacions d'aforament han traslladat les cues al carrer, on les imatges mostren que no sempre es respectava la distància recomanada. A les portes de les botigues, el personal de seguretat s'ha encarregat de regular l'entrada.

En algunes botigues de roba s'han generat cues de més d'una hora i els compradors es mostraven sorpresos d'haver d'esperar-se tant. Alguns dels que passejaven pels carrers de Barcelona confessaven obertament que venien d'altres ciutats de l'àrea metropolitana, tot i el confinament perimetral en vigor.

En algunes botigues les cues han arribat a ser d'una hora
En algunes botigues les cues han arribat a ser d'una hora (ACN/Carola López)

Amb les botigues a l'interior dels centres comercials tancades, el centre de Barcelona encara ha actuat més com a pol d'atracció de compradors i curiosos.

Cap al vespre, dues hores abans del toc de queda, les aglomeracions han començat a disminuir:

 


A Madrid, centre regulat

Aquestes aglomeracions ja es van viure fa una setmana a Madrid. Per evitar-les l'Ajuntament ha decidit regular l'accés al centre. Uns 200 agents s'han desplegat a la Puerta del Sol i els carrers circumdants. Als accessos, s'hi han instal·lat tanques i els agents hi van deixant entrar la gent a mesura que la plaça es va quedant buida.

La policia ha hagut de regular l'accés al centre de Madrid per evitar aglomeracions
La policia ha hagut de regular l'accés al centre de Madrid per evitar aglomeracions (EFE/Victor Lerena)

La regulació dels carrer, però, ha tingut un efecte indesitjat. L'aglomeració s'ha traslladat del centre a les tanques d'accés. Les cues s'han fet darrere dels controls, on la gent havia d'esperar al voltant d'un quart d'hora.

Els vianants consideren que les mesures de control han estat suficients, tot i que l'afluència ha augmentat significativament al vespre quan s'ha encès l'enllumenat nadalenc.

ARXIVAT A:
Coronavirus Comerç
Anar al contingut