L'adolescent antisistema trasbalsa els dos herois gals
L'adolescent antisistema trasbalsa els dos herois gals

Adrenalina, la primera dona protagonista que acompanya Astèrix i Obèlix

És una jove pèl-roja amb esperit rebel i antisistema

Actualitzat

És la primera vegada en els 60 anys d'història de l'Astèrix i l'Obèlix que hi apareix una dona com a protagonista. És l'Adrenalina.

Surt aquest dijous a la venda a tot el món i el llibre es titula "La filla de Vercingètorix". Adrenalina, l'heroïna del 38è àlbum de les històries d'Astèrix i Obèlix, és una guerrera adolescent pèl-roja amb una trena que, segons els seus autors, és una noia amb esperit rebel i antisistema.

 

Adrenalina com protagonista d'Astèrix i Obèlix

A la presentació, els seus creadors no van poder amagar les semblances que guarda amb l'activista sueca Greta Thunberg, encara que l'il·lustrador d'Astèrix i Obèlix, Didier Conrad, assegura que es va inspirar en la seva filla per al personatge i va voler posar-la en escena perquè a excepció de Zaza (en l'àlbum "El regal del Cèsar"), en Astèrix no hi havia cap adolescent.

La crisi adolescent per la qual van passar les seves quatre filles li ha servit per imaginar Adrenalina, si bé el moment actual ha marcat la creació.

El còmic se centra en l'arribada al poble d'aquesta jove, filla del llegendari cap gal, que a més d'enfrontar-se als problemes propis de l'adolescència és perseguida pels romans i per l'altre misteriós personatge.

 

La tapa del còmic "La filla de Vercingètorix"

Vestida "a l'estil gòtic que arrasa a Lutecia", amb malles i samarreta negra sense mànigues, unes peludes botes i un cinturó de cuir, la nova protagonista aconseguirà esgotar Astèrix i Obèlix, encarregats en aquesta ocasió de seguir-la.

Sobre el fet que no hi hagi gaire presència de personatges femenins a les histories d'Astèrix i Obèlix, amb l'evolució de les tradicions no són personatges que es puguin utilitzar ara, ha explicat Conrad:

 

"No hi ha gaires personatges femenins en Astèrix i els que hi ha estan ancorats en la dinàmica dels anys 70 i 80."

 

L'àlbum tindrà un tiratge de 5 milions de còpies. Es publicarà simultàniament en 15 idiomes i en uns 30 països. Des de la seva creació, dels àlbums d'Astèrix se n'han venut 380 milions de còpies en 111 idiomes.

 

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut