Admesa a tràmit la querella contra la Guàrdia Civil d'un detingut en l'operació Judes
Jordi Ros (el tercer començant per l'esquerra) en una concentració de suport a Mollet del Vallès

Admesa a tràmit la querella d'un detingut en l'operació Judes contra la Guàrdia Civil

Jordi Ros va denunciar el cos per coaccions, amenaces i irregularitats en els escorcolls al seu domicili

Redacció / ACNActualitzat

El jutjat d'instrucció de Sabadell ha admes a tràmit una querella de Jordi Ros, un dels detinguts en l'operació Judes fa just un any. Ros ha denunciat la Guàrdia Civil per coaccions, amenaces, irregularitats en els escorcolls al seu domicili i per haver-li impossibilitat en primera instància el dret a triar advocat defensor.

Segons informa Alerta Solidària, el jutjat ha acordat diverses diligències d'investigació, entre les quals un requeriment a la Guàrdia Civil per tal que identifiqui els agents que van participar en els tres escorcolls, i una vegada identificats se'ls prengui declaració com a investigats.


A més, el magistrat també acorda la declaració de la lletrada de l'Administració de Justícia del Jutjat de Sabadell que estava present en els tres escorcolls i va aixecar les actes d'aquests.

A través d'un comunicat, des d'Alerta Solidària valoren positivament l'admissió a tràmit de la querella, tot subratllant que es va tractar d'una "operació repressiva que perseguia criminalitzar, atemorir i desmobilitzar l'independentisme popular".

ARXIVAT A:
Operació Judes
Anar al contingut