Un home amb un mòbil i un ordinador
L'acomiadament del treballador va ser procedent, segons el TSJ de Canàries (Unsplash/Anastasia Nelen)

Acomiaden un teletreballador que es trucava a ell mateix per evitar atendre els clients

El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries ha desestimat el recurs que havia presentat l'afectat

Sílvia MateuActualitzat

La sala social del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries ha confirmat que és procedent l'acomiadament d'un teletreballador que es trucava al telèfon de la feina per estalviar-se les trucades dels clients, que passaven a d'altres companys. El tribunal ha desestimat el recurs presentat pel treballador.

L'home treballava en una empresa de serveis de suport informàtic des del maig del 2019 i, arran de la covid, el març del 2020 va començar a teletreballar, fins que va rebre la carta d'acomiadament al mes d'octubre.

A la carta s'assenyalava que s'havia fet més de 190 trucades mentre treballava i explica que "s'estava 'autotrucant' perquè el seu estat a l'aplicació de l'empresa aparegués com a ocupat i així no li entressin les trucades dels clients".


"No era un fet puntual"

A més, es recull que "no era un fet puntual, sinó que es repetia mes rere mes" i es retreu al treballador que amb aquesta actitud manifesta "frau, deslleialtat i abús de confiança en les gestions encomanades".

Aporta com a prova que entre el 23 de març i el 30 de setembre del 2020 el treballador va ocupar la línia telefònica de l'empresa amb "151 trucades al seu propi número de telèfon, amb un total de 22 hores 40 minuts i 8 segons de trucades". Com a referència, això implicaria una mitjana d'una hora a la setmana, aproximadament.

Quan un superior l'hi va recriminar, l'afectat va respondre que altres persones feien el mateix i continuaven a l'empresa, segons es recull a la sentència.

Insolidari amb els companys

Es tracta d'una "conducta enganyosa i continuada" contra l'empresa, segons la justícia, que també assenyala que "afectava altres treballadors, ja que el demandant passava a ser l'últim de la fila per atendre les trucades entrants".

El juliol del 2021, el jutjat social de Santa Cruz de Tenerife va desestimar la demanda que havia presentat el treballador i va absoldre l'empresa.

L'interessat no va quedar conforme i va presentar un recurs de suplicació al Tribunal Superior de Justícia de les Canàries, que ara ha confirmat la sentència anterior i conclou que "la sanció d'acomiadament és proporcional i adequada a la gravetat dels fets comesos".

 

ARXIVAT A:
JudicialEmpresa
Anar al contingut